Producatorul de electrocasnice Whirlpool va prelua 60% din actiunile companiei italiene Indesit, pentru 758 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare achizitie efectuata de grupul american de la cumpararea Maytag, in urma cu opt ani, informeaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Whirlpool va plati 11 euro pe actiune companiei Fineldo si unor membri ai familiei Merloni, fondatoare a Indesit, pentru participatia reprezentand 60% din actiuni, relateaza Bloomberg.

Actiunile, care vor fi cumparate la un pret mai mare cu 4,5% fata de cotatia atinsa la inchiderea precedenta, reprezinta 67% din drepturile de vot la Indesit.

"Achizitia ne va pozitiona pentru o crestere sustenabila pe piata extrem de competitiva si tot mai globalizata a aparatelor electrocasnice din Europa", a declarat Jeff M. Fettig, presedinte si director general al Whirlpool.

Anul trecut, Whirlpool a obtinut 16% din vanzari in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, fata de 54% in America de Nord.

Whirlpool anticipeaza ca tranzactia va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an, dupa analiza autoritatilor de reglementare.

Dupa achizitie, Whirlpool va lansa in mod obligatoriu o oferta pentru restul actiunilor Indesit, in conformitate cu legislatia italiana.

Indesit genereaza peste jumatate din venituri pe piata Europei Occidentale, iar in iunie anul trecut avea 16.300 de angajati.

Whirlpool avea la sfarsitul anului trecut 69.000 de angajati, potrivit datelor Bloomberg.

Atat Whirlpool, cat si Indesit sunt prezente pe piata din Romania.