Actualizat acum

(P) Idei de viitor pentru copilul tau: Dr. Mihaela Demetrian, medic primar neonatologie, Dr. Radu Botezatu, medic rezident Obstetrica-Ginecologie si Andra Barchi - Digital Marketing Manager Philips Romania au discutat online cu cititorii

de Smile Media    
Marţi, 22 iulie 2014, 16:44 Economie | Companii


Dr. Mihaela Demetrian, Dr. Radu Botezatu, Andra Barchi
Foto: Colaj / Sursa: Arhiva personala
Ce poti face pentru a schimba in bine realitatea dura si neprietenoasa cu care se confrunta unii copii inca din primele clipe de viata? Prin proiectul Idei de viitor-www.ideideviitor.ro, Philips Romania te provoaca sa contribui cu idei pentru a imbunatati calitatea vietii copiilor. Despre problemele care afecteaza inceputul de viata al copiilor si despre posibile idei si solutii au discutat online cu cititorii dr. Mihaela Demetrian, medic primar neonatologie si dr. Radu Botezatu, medic rezident Obstetrica-Ginecologie. Andra Barchi, Digital Marketing Manager Philips Romania va explica care sunt pasii de urmat de la ideea propusa la implementarea acesteia.

Platforma online Idei de viitor – www.ideideviitor.ro propune trei teme principale, discutate si validate in prealabil cu specialisti în medicina, mediu, arhitectura si protectie sociala: Perioada de sarcina, Start sanatos in viata si Recreere prin lumina. Pe fiecare tema in parte, oricine poate inscrie idei in proiect pana la data de 3 august 2014, urmand ca ulterior ideile sa fie votate. Pana la finalul acestui an, trei idei castigatoare vor deveni realitate fiind implementate de Philips Romania printr-o finantare in valoare totala de 100.000 de euro. Este foarte simplu sa contribuim cu totii la schimarea in bine a vietii copiilor nostrii: intra pe www.ideideviitor.ro si inscrie acum ideea ta.

Dr. Mihaela Demetrian este medic primar neonatologie si din 2012 conduce sectia de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie „Filantropia” Bucuresti. Din 2005 este Formator in domeniul „urgente neonatale”.
Dr. Radu Botezatu este Medic rezident Obstetrica-Ginecologie in cadrul Spitalului "Filantropia" si doctorand al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti.
Andra Barchi, Digital Marketing Manager, coordoneaza din partea Philips Romania proiectul "Idei de viitor". Este absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti (2008) si a unui program de master in cadrul University of Amsterdam (2009).

Nota redactiei:
 • Adresati intrebari folosind formularul de la finalul articolului.
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la subiectul anuntat, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


4341 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Regulament (Marţi, 22 iulie 2014, 17:29)

  cornelia [anonim]

  Cum se vor imparti cei 100.000 de euro? In mod egal pe 3 proiecte sau se va face o distribuire in functie de investitiile pe care le presupune implementarea fiecareia dintre cele 3 idei care vor fi castigatoare? ce se intampla daca ideea castigatoare la o categorie necesita un buget care depaseste 33.333,33 euro?
  • 0 (0 voturi)    
   R (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:21)

   Andra Barchi [hotnews.ro] i-a raspuns lui cornelia

   Buna ziua,

   cei 100.000 euro vor fi distribuiti in functie de investiitile pe care le presupune implementarea celor 3 idei. In cazul in care suma este depasita, Philips va extinde investitia.
 • 0 (0 voturi)    
  intrebare (Marţi, 22 iulie 2014, 17:34)

  Jane [anonim]

  Cum credeti ca va evolua educatia in viitor? Cat de mult credeti ca se va schimba modelul familial datorita noilor tehnologii? Multumesc
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 12:05)

   Dr. Radu Botezatu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Jane

   Buna ziua,
   In viitor probabil ca modelul familial poate fi afectat in ideea in care pentru a avea un copil nu va mai fi nevoie de ambii parteneri. Dezvoltandu-se tot mai mult tehnicile de reproducere asistata (fertilizare in vitro, inseminare artificiala cu sperma de la donator, etc), precum si rata in crestere a infertilitatii vom asista in viitor la o posibila perceptie diferita asupra familiei care nu va mai fi compusa din ambii parinti si copiii lor biologici.
 • 0 (0 voturi)    
  Regulament (Marţi, 22 iulie 2014, 17:38)

  Andrei Petrescu [anonim]

  Cine face parte din juriul care va premia ideile? M-am uitat pe site, dar n am gasit aceasta informatie.
  • 0 (0 voturi)    
   R (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:23)

   Andra Barchi [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei Petrescu

   Buna Andrei,

   in partea de regulament poti gasi la pagina 7 lista cu juriul ales pentru acest proiect.

   -d-na Gabriela Paleru (Health Manager – WorldVision Romania);
   - d-na Andra Barchi (Digital Manager CL & Digital Integration Manager – Philips
   Romania);
   - d-na Alina Marin (Digital Marketing Campaign Manager – Philips Romania);
   - d-na Ruxandra Constantin (Marketing Manager Health&Wellness – Philips
   Romania);
   - d-na Anca Lupusavei (MarCom Manager District South Lighting Division – Philips
   Romania);
   - dl. Catalin Surdeanu (Head of Government Affairs South East Europe – Philips
   Romania);
   - d-na Veronica Alecsa (Marketing Coordinator – GADAGROUP Romania);
   - Ing. Dorin Beu (Presedintele Comitetului National Roman de Iluminat – din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca);
   - Ing. Mihai Husch (membru in Comitetul Director al Comitetului National Roman de
   Iluminat);
   - Arh. Raluca Buzdugan (din cadrul biroului de arhitectura Vlad Simionescu &
   Asociatii Arhitecti);
   - d-na Emilia Sandu (Sef Serviciu din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala
   si Protectia Copilului – Sector 3, Bucuresti);
   - d-na Stefania Zibileanu (Director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si
   Protectia Copilului – Tulcea);
   - d-na Smarandita Galea (arhitect – „Genesys”)
 • 0 (0 voturi)    
  Ce facem cu autoritatile? (Marţi, 22 iulie 2014, 17:39)

  Alexandra M. [anonim]

  Buna ziua,

  In ce fel se va implica Philips in promovarea ideilor propuse in acest proiect? Se va folosi de influenta sa pentru a convinge autoritatile locale sau va aloca bani pentru a pune in practica fiecare dintre ideile castigatoare?

  Ce se va intampla daca planurile se vor lovi de birocratie si de reticenta autoritatilor?
  • 0 (0 voturi)    
   R (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:27)

   Andra Barchi [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandra M.

   Buna Alexandra,

   Philips va coordona implementarea celor 3 proiecte castigatoare si va lucra impreuna cu furnizorii si autoritatile necesare realizarii proiectelor. 
   De exemplu, cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie din Bucuresti, Philips are o relatie foarte speciala incepută cu un deceniu in urma. Astfel, impreuna cu un arhitect britanic cu experienta in domeniu, am sponsorizat planificarea functionala si proiectarea tehnologica pentru noua sectie de neonatologie cu 10 locuri. Alaturi de domnul dr. Catalin Cirstoveanu am continuat echiparea acestei secții cu echipamente specifice din sponsorizari private, fundatii si prin programul Bancii Mondiale destinat ingrijirii mamei si copilului desfasurat in perioada 2007-2008. Odata cu preluarea distributiei echipamentelor de imagistica Philips, am decis sa dezvoltam un centru de referinta in diagnosticul si tratmentul afectiunilor pediatrice cu suportul producatorului.
 • 0 (0 voturi)    
  Cum sa lupti cu sistemul? (Marţi, 22 iulie 2014, 17:42)

  Martha Popescu [anonim]

  Din pacate nu sta in puterea unui om obisnuit sa schimbe sistemul de sanatate astfel incat forumurile sa nu mai fie pline de povesti de groaza ale mamicilor. Sunr de acord ca daca vrei sa schimbi ceva, trebuie sa incetezi sa te plangi si sa actionezi. Dar de unde si cu ce sa incepem?
  Cel mai usor ar fi sa ne spuna invitatii daca si care sunt acele lucruri pe care le putem schimba, fara sa avem nevoie de vreo lege noua.
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:23)

   Dr. Mihaela Demetrian [hotnews.ro] i-a raspuns lui Martha Popescu

   Sistemul de sanatate nu este perfect niciunde in lume. Peste tot exista "nemultumiti" care vor fi intotdeauna mai vocali. Avem nevoie de modele si de exemple pozitive.
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 12:13)

   Dr. Radu Botezatu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Martha Popescu

   Buna ziua stimata doamna,
   Referitor la informatiile gasite pe internet si povestile de groaza descrise in spitale pot sa va spun ca acestea sunt lucruri singulare sau mult exagerate. Bineinteles mamicile si gravidele multumite si care au trecut cu bine peste sarcina si nastere nu ajung sa scrie pe internet. Consider ca realitatea este mult distorsionata mai ales in ceea ce priveste calitatea actului medical din Romania.
   Cu ce putem sa incepem schimbarea - cu preventia! Marea majoritate a cazurilor grave si problemelor medicale care se intampla in spital sunt rezultatul nediagnosticarii la timp a afectiunilor asociate sarcinii, moment in care medicul este pus intr-o dificultate mult mai mare decat daca respectivul caz ar fi fost diagnosticat din timp si tratat corespunzator. Cum putem face preventie? Prin urmarea unui program de screening corect si complet al sarcinilor, programe in derulare in fiecare spital de profil din Romania, iar pentru acest lucru - facilitarea participarii tututor gravidelor la acest sistem de screening si nu doar a celor informate.
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 12:19)

   Dr. Mihaela Demetrian [hotnews.ro] i-a raspuns lui Martha Popescu

   Revin cu un exemplu. Cunosc mame care au avut copiii in terapie intensiva. Ele au format fundatii (Unu si Unu, Mamicile curajoase si copiii lor victoriosi )grupuri de sprijin pentru mamele ce trec prin experiente similare. Exista o retea de socializare care aduna mamele ce trec prin experienta de a avea un copil bolnav. De obicei ele au profesii diferite si vin din medii sociale diferite. Proiectele lor par mici dar exista un Dumnezeu al lucrurilor marunte care adunate fac minunile. Ele aduc detaliile care lipsesc din sectiile de terapie intensiva neonatala in lupta pe care medicii si asistentele o duc pentru a salva bebelusii. Proiectele lor constau in urmatoarele "detalii": tricoteaza botoseii si caciulitele pentru prematuri, doneaza imbracaminte, scutece colorate, fac "cuiburile" pentru prematuri.
 • 0 (0 voturi)    
  probleme cu alaptarea (Marţi, 22 iulie 2014, 17:47)

  diana [anonim]

  Alaptarea este foarte importanta pentru copii si toata lumea recomanda alaptarea pana la 2 ani. Dar ce ne facem cu comportamentul medicilor si asistentelor care trateaza cu brutalitate mamele (am auzit povesti horor, iar eu am plecat din spital fara sa stiu prea multe despre alaptare). Cine are rolul de a invata efectiv mamele cum sa alapteze?
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:22)

   Dr. Radu Botezatu [hotnews.ro] i-a raspuns lui diana

   Buna ziua,
   Rolul de a invata mamele cu privire la alaptare le revine atat medicilor neonatolog si obstetrician cat si asistentelor din maternitate. Recomandarea de alaptare este intr-adevar cat mai lunga, totusi majoritatea mamelor ajung sa alapteze maxim 6 luni un an datorita situatiilor socioeconomice (mama este nerabdatoare sau fortata sa revina la job). In marile maternitati din Bucuresti exista acest concept de a invata mamele sa alapteze si este chiar incurajat acest lucru inca din primele ore de la nastere.
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:29)

   Dr. Mihaela Demetrian [hotnews.ro] i-a raspuns lui diana

   Facem eforturi deosebite pentru a sustine alaptarea. O mama care a nascut pe cai naturale si cu un nou nascut sanatos au de obicei lectia alaptarii invatata inca inainte de nastere. Sustinerea pe care o primesc din partea personalului este in functie de resursele umane de care dispune un spital (asistente, moase, neonatologi) si de numarul de cupluri (mama - nou nascut) aflate la acel moment in maternitate.
 • 0 (0 voturi)    
  copiii si viitoru' (Marţi, 22 iulie 2014, 17:49)

  Carina Popescu [anonim]

  Oare stiinta va putea schimba modul in care noi vom face copiii in viitor? Ma gandesc ca datorita evolutiei stiintei, nimic nu poate ramane netransformat...
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:27)

   Dr. Radu Botezatu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Carina Popescu

   Buna ziua dna Popescu,
   Intr-adevar stiinta progreseaza pe zi ce trece si pe cat se intampla acest lucru pe atat apar si probleme noi din punct de vedere medical. De exemplu tendinta infertilitatii creste datorita comportamentului psihosocial si sexual al cuplurilor. Ca rezultat vom avea o crestere a ratei de reproducere asistata (Fertilizare in vitro) procedura care incepe sa prinda teren din ce in ce mai mult in epoca moderna. Totusi, complicatiile pe termen lung ale acestor proceduri sunt insuficient studiate.
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebare pt dna dr Demetrian (Marţi, 22 iulie 2014, 20:02)

  Katrinel [anonim]

  Toate mamele isi doresc ca nasterea sa fie usoara, iar primele momente alaturi de copil sa decurga lin si fara incidente. Din pacate foarte rar se intampla sa fie asa si oricat de bine te-ai pregati pentru acest moment, situatii neprevazute apar mereu. Cred ca starea emotionala a mamei e unul dintre cei mai importanti factori pentru primele zilele ale unui bebelus.
  Si intrebarea pentru d-na doctor: Ce este mai benefic pentru un bebelus - sa fie alaturi de mama, in aceeasi camera cu ea, chiar daca acest lucru poate duce la epuizarea mamei versus bebelusii sa fie tinuti separat si adusi doar pentru alaptare?
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:34)

   Dr. Mihaela Demetrian [hotnews.ro] i-a raspuns lui Katrinel

   Incearca sa ti-l imaginezi pe copilul tau intr-un salon plinde bebelusi care plang toti in acelasi timp. Alte brate decat cele ale mamei, alte voci decat cele cunoscute. Si nevoia lui de a suge este in primele ziledin ora in ora. Chiar credeti ca cineva in afara mamei va putea intelege toate aceste nevoi pe care le are?
 • 0 (0 voturi)    
  distributie materiale in spitale (Marţi, 22 iulie 2014, 20:20)

  Mariana [anonim]

  Acum cativa ani cand am nascut (Spitalul Universitar Bucuresti) fiecare mamica primea la externare un soi de "kit de mama" in care, pe langa mostre cu diverse produse pentru bebelusi erau si niste brosuri cu informatii despre nou nascut. La momentul respectiv mi s-au parut destul de utile.
  Prin ce mecanism sunt distribuite astfel de materiale, ce aprobari sunt necesare? Astfel de materiale ajung si in spitale din orase mai mici sau e doar o distributie "targetata" pe orase unde puterea de cumparare este mai mare?
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:32)

   Dr. Radu Botezatu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mariana

   Buna ziua,
   Aceste materiale de care vorbiti dvs sunt strict de ordin publicitar si nu au un caracter permanent. In Bucuresti exista in fiecare spital de Obstetrica Ginecologie un curs denumit "scoala mamei" sau "curs de puericultura", ocazie cu care viitoarele mame pot obtine toate informatiile necesare cu privire la nastere si perioada de ingrijire postpartum a copiilor. In Spitalul Clinic Filantropia acest curs are loc regulat in fiecare saptamana si este frecventat de o mare parte a gravidelor urmarite atat in spital cat si in alte servicii.
 • 0 (0 voturi)    
  Nasteri premature (Marţi, 22 iulie 2014, 20:37)

  Cezara [anonim]

  O prietena foarte buna a nascut prematur (34 saptamani) si astfel am aflat despre problemele prematurilor. Cum poti evita o nastere inainte de termen? Care sunt cele mai frecvente cauze? Exista la nivel national vreo statistica legata de nasterile premature si cauzele acestora?
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:40)

   Dr. Radu Botezatu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cezara

   Buna ziua,
   Trebuie sa stiti de la inceput ca toate cauzele care duc la o nastere prematura sunt insuficient cunoscute pe plan mondial. Cauzele cunoscute in momentul de fata sunt infectia, anxietatea si starile psihologice materne precum si alte cauze medicale care duc la supradistensia uterului - sarcini multiple, cantitate crescuta de lichid amniotic, incontinenta cervicoistmica. Sunt anumite situatii in care acest eveniment poate fi prevenit, dar acest lucru implica o dispensarizare corecta a sarcinii. Un lucru demn de tinut minte il reprezinta antecedentele personale si familiale - o nastere prematura personala sau la o ruda de gradul 1 predispune gravida la nastere prematura, acest lucru fiind suspectat a fi indus genetic.
   Exista un registru de nasteri premature la nivel national.
 • 0 (0 voturi)    
  Siguranta sarcina (Miercuri, 23 iulie 2014, 1:27)

  Alexandra [anonim]

  Buna ziua dle doctor. Ce trebuie sa faca o femeie in primul rand cand afla ca este gravida pentru a fi sigura ca totul este in regula?
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:44)

   Dr. Radu Botezatu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandra

   Buna ziua dna Alexandra,
   In primul rand o siguranta de 100% nu o puteti avea in domeniul medical nicaieri in lume, totusi pentru a preveni marea majoritate a complicatiilor care pot aparea in sarcina este nevoie ca atunci cand ati aflat ca sunteti gravida sa va prezentati la un prim consult la medicul obstetrician pentru a confirma evolutia normala a sarcinii si a fi luata in evidenta. Exista un set de analize pe care gravida este necesar de a le efectua cu ocazia unei sarcini, iar in cazul depistarii problemelor ele sa poata fi tratate. Un program de screening complet este oferit in general de majoritatea maternitatilor din Romania, asa cu este si Spitalul Filantropia unde gravida poate beneficia pe baza asigurarii de santate de toate investigatiile necesare pentru a se asigura ca sarcina evolueaza normal.
 • 0 (0 voturi)    
  problema mamelor adolescente (Miercuri, 23 iulie 2014, 7:33)

  Traian P [anonim]

  Intr-o statistica de la finalul anului trecut Romania era pe primul la mame adolescente. Se pare ca acum e un problema, dar in prima parte a secolului sarcinile sub 20 de ani erau mult mai frecvente.
  Sunt chiar atat de riscante sarcinile din adolescenta (fara sa luam in calcul cazurile extreme de mame la 11-14 ani) sau e doar o perceptie care tine de evolutia societatii?
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:52)

   Dr. Radu Botezatu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Traian P

   Buna ziua dle Traian,
   Problema nasterilor la adolescente reprezinta o situatie de luat in seama deoarece comporta anumite riscuri medicale, cel mai important lucru fiind promiscuitatea- relatiile sexuale cu parteneri multipli conducand la contactarea de boli cu impact negativ asupra sarcinii. Alte motive sunt legate de insuficienta dezvoltare a aparatului reproducator, riscul ridicat de a dezvolta tensiune arteriala (preeclampsie), greutate redusa la nastere si nastere prematura, depresie post partum datorita neacceptarii nounascutului de catre familie. Acestea fiind spuse, raspunsul ar fi ca sarcina si nasterea cu probleme la adolescente nu reprezinta doar o perceptie a societatii, ci reprezinta o problema medicala si psihosociala.
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebare pentru Andra Barchi (Miercuri, 23 iulie 2014, 7:55)

  Pavelescu [anonim]

  Ati luat in calcul posibilitatea implementarii unui astfel de proiect in mai multe spitale sau chiar dispensare din mediul rural?
  • 0 (0 voturi)    
   R (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:32)

   Andra Barchi [hotnews.ro] i-a raspuns lui Pavelescu

   Buna ziua,

   www.ideideviitor.ro este o platforma care are ca principal obiectiv generarea de idei si proiecte care pot imbunatati viata copiilor din Romania.

   Daca vor fi idei castigatoare care se refera la spitale si dispensare din mediul rural, acestea vor fi implementate.
 • 0 (0 voturi)    
  Probleme nou nascuti (Miercuri, 23 iulie 2014, 8:04)

  georgeta [anonim]

  Care sunt cele mai comune probleme ale nou nascutilor in tara noastra?
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:43)

   Dr. Mihaela Demetrian [hotnews.ro] i-a raspuns lui georgeta

   Indiferent de tara in care se nasc, exista un procent de ~10% de nou nascuti care vor avea probleme la nastere. De departe cea mai frecventa cauza ce aduce nou nascutii in sectiile de terapie intensiva este nasterea prematura. In Romania rata de prematuritate este de ~9% asemanatoare cu cea din Anglia si Franta. Nou pentru Romania este preocuparea pentru cunoasterea copiilor prematuri si pentru problemele lor. Nu sunt mai multe nasteri premature cum s-ar crede, ci mai multi copii nascuti prematur care supravietuiesc.
   Cu totul neasteptat, mai ales pentru parinti este atunci cand un nou nascut la termen care a evoluat bine pe tot parcursul sarcinii, ajunge in sectia de terapie intensiva. Cauzele cele mai frecvente sunt problemele respiratorii datorate excesului de lichid pulmonar la cei extrasi prin operatie cezariana uneori inainte de termen si oricum inainte de declansarea travaliului.
 • 0 (0 voturi)    
  Ora magica si alaptarea (Miercuri, 23 iulie 2014, 8:37)

  Ioana Suciu [anonim]

  Buna ziua,
  Am vazut pe site-ul proiectului ca foarte multe idei sunt legate de "ora magica" si alaptarea imediat dupa nastere, adica in minutele imediat urmatoare. In Romania sunt sute de maternitati"prietene ale copilului" care ar trebui sa promoveze alaptarea la cerere si contactul dintre mama si nou nascut. Aceste lucruri nu se intampla.Eu sunt la a 2-a sarcina, si sunt convinsa ca o sa plec din maternitate fara sa fi fost sprijinita in alaptare, exact cum s-a intamplat si la prima nastere.
  Cum se poate influenta mentalitatea cadrelor medicale, de la asistente, medici si pana la infirmiere, legata de alaptarea la cerere si nu la program? E greu sa alaptezi cand bebe e adus in salon cu un biberon in gura...Acele prime zile dupa nastere, cand mama si bebe se bucura de intalnirea asteptata, se pot transforma din pacate intr-o lupta continua legata de alaptare. Poate acest proiect, prin ideile promovate sa schimbe ceva?
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:51)

   Dr. Mihaela Demetrian [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ioana Suciu

   Intr-un sistem roomin-in real care sa functioneze 24/24 aceste lucruri nu pot avea loc. In primul rand odata ce nou nascutul a fost adus in salonul mamei toata lumea doreste ca mama sa alapteze. Mama trebuie sa fie pregatita pentru asta, nou nascutul de obicei are lectiile gata invatate. Mamele vor confort (la nastere, dupa nastere) si uita in maternitate ca lupta cu alaptarea trebuie sa o castige ea. Comportamentul mamei este esential. Suportul din partea personalului este si el important dar uneori resursele umane sunt limitate. Chiar si in maternitatile private.
  • 0 (0 voturi)    
   R (Miercuri, 23 iulie 2014, 12:25)

   Andra Barchi [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ioana Suciu

   Draga Ioana,

   prin proiectul Idei de Viitor, Philips vrea sa influenteze in bine viitorul copiilor din Romania.

   Concursul isi propune sa stimuleze interesul pentru idei inovatoare care sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii in randul intregii societati.

   Intr-adevar pe platforma www.ideideviitor.ro s-au inscris multe idei care ating subiectul "Orei magice si alaptarea". Acest proiect este doar un prim pas si ne dorim sa influentam o schimbare.

   Platforma de CSR nu va schimba peste noapte Romania, dar va atinge cu siguranta o mare parte din populatie prin ideile castigatoare ce vor fi implementate.
 • 0 (0 voturi)    
  Avorturile (Miercuri, 23 iulie 2014, 9:38)

  Ioana [anonim]

  Am avut mai multe avorturi spontane toate la 20 de saptamani. Cum se pot preveni aceste lucruri traumatizante pentru mame? Poate ar trebui proiectul sa se orienteze pe prevenirea avortului!
  • 0 (0 voturi)    
   r (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:56)

   Dr. Radu Botezatu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ioana

   Buna ziua dna Ioana,
   Legat strict de problema dvs pot sa va raspund ca avorturile repetate in trimestrul 2 de sarcina au cea mai frecventa cauza incontinenta cervicoistmica (in termeni non-medicali - colul uterin nu este capabil sa mentina cavitatea uterina inchisa). Tratamentul cel mai probabil in situatia dvs este cerclajul colului uterin, manevra care se practica la 12-13 saptamani de sarcina, imediat dupa efectuarea screeningului de trimestru 1. Sunt totusi multiple alte cauze care declanseaza avortul atat in trimestrul 1 cat si in trimestrul 2. Cauzele sunt multiple iar o parte din acestea pot fi prevenite printr-o dispensarizare corecta incepand cu primul trimestru de sarcina.
 • -1 (1 vot)    
  despre screining (Miercuri, 23 iulie 2014, 18:20)

  Alina Pascu [anonim]

  Bunaziua doamna si dle dr!
  Este foarte interesant ca ati intrat in legatura cu publicul si ca va dati interesul sa gasiti solutii de imbunatatire. Ceea ce vreau sa spun este ca accesul la ecografii gratuite (lucru esential in urmarirea unei sarcini) este limitat! Chiar la Spitalul Filantropia locul unde va desfasurati activitatea locurile pentru aceste viitoare mamici sunt foarte putine.
  Poate cu banii acestia veti face in asa fel incat si noi oamenii de rand sa putem veni la ecografii gratuit. Raspunsul pe care l-am primit atat eu cat si alte mamici cu care am o relatie apropiata participand la cursul scoala mamei a fost ca nu mai sunt locuri, ca este f multa lume.
  Poate mai angajati personal sau mai cumparati ecografe, ceva trebuie facut!!!
  Multumesc.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by