Mai multe documente oficiale, dar si cu caracter secret, au fost sustrase de la fostul Complex Energetic Rovinari, actualmente Termocentrala Rovinari, parte componenta a Complexului Energetic Oltenia (CEO), se arata intr-un comunicat postat miercuri pe site-ul entitatii energetice, transmite Agerpres.

In acest caz a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de sustragere ori distrugere a unui inscris care se afla in pastrarea ori in detinerea unei persoane, fapta care se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

"Complexul Energetic Oltenia a fost informat de catre Inspectoratul de Politie al judetului Gorj despre sustragerea unor documente oficiale de natura comerciala, economica si unele documente cu caracter secret de la fostul Complex Energetic Rovinari, din perioada anterioara infiintarii actualei companii. La momentul actual, cazul se afla in faza de cercetare de catre organele abilitate", se mentioneaza in comunicatul de presa.

Complexul Energetic Oltenia a fost constituit in anul 2012, prin contopirea Complexului Energetic Turceni, Complexului Energetic Rovinari, Complexului Energetic Craiova si Societatii Nationale a Lignitului Oltenia Targu-Jiu.