Retailerul de imbracaminte Zara a anuntat miercuri retragerea de pe piata a unui model de camasa de pijama pentru copii, cu dungi si o stea galbena de serif pe piept, dupa ce utilizatorii de pe platformele social media l-au asemanat cu uniforma purtata de prizonierii evrei in taberele de concentrare naziste in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, informeaza The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Modelul de pijama "Sheriff", pentru copii cu varste intre 3 luni si 3 ani, a fost criticat pentru imprimeul dungat alb-albastru si steaua cu sase colturi de pe partea stanga a pieptului. Pe stea este scris cuvantul "sheriff" insa acest lucru nu se observa prea clar in fotografiile de prezentare postate pe site-ul lantului de imbracaminte spaniol.

La o prima vedere, multe persoane au considerat ca modelul se aseamana prea tare cu uniforma si steaua lui David galbena pe care erau obligati sa le poarte detinutii evrei in timpul Holocaustului.

Modelul a fost disponibil pe pagina Zara pentru Marea Britanie, precum si in mai multe magazine din Israel, Franta, Danemarca, Albania si Suedia.

Retailerul si-a cerut scuze, in mai multe limbi, pe contul sau de Twitter si a confirmat ca modelul a fost scos de la vanzare.

"Costumatia a fost inspirat de filmele western clasice, insa recunoastem acum ca modelul ar putea fi vazut ca insensibil si ne cerem scuze sincer pentru orice insulta pe care am adus-o clientilor nostri", a declarat un purtator de cuvant al companiei parinte al Zara, Inditex.

Nu este pentru prima data cand Zara face alegeri de design nefericite. In 2007, retailerul a retras din magazinele sale un model de geanta dupa ce un client a evidentiat faptul ca in imprimeu se regasesc - printre flori, biciclete si animale - zvastici.