Vega Offshore, companie ce face parte din Upetrom Group, va da in judecata postul de televiziune Antena 3 pentru grave prejudicii financiare si de imagine aduse prin afirmatiile denigratoare la adresa companiei si a omului de afaceri Gabriel Comanescu, se arata intr-un comunicat al companiei. Producatorii Antena 3 au ales sa dezinformeze in mod vadit publicul de buna credinta, fara a solicita punctul de vedere al companiei la care se face referire, asa cum este deontologic, se mai arata in comunicat.

"SC Vega Offshore SRL, companie din cadrul grupului Upetrom, detinut de omul de afaceri Gabriel Comanescu, tine sa informeze opinia publica asupra urmatoarei situatii: In urma materialelor de presa difuzate in cadrul emisiunii Sinteza Zilei, moderata de Mihai Gadea, pe postul de televiziune Antena 3, in data de 11 septembrie, reluate in jurnalele de stiri din data de 12 septembrie, compania Vega Offshore atrage atentia asupra faptului ca informatiile prezentate sunt neadevarate si denigratoare, cu impact asupra afacerilor si credibilitatii intregului grup", potrivit comunicatului.

De asemenea, Vega Offshore va notifica Consiliul National al Audiovizualului (CNA), ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei si Clubul Roman de Presa.

Upetrom Group, din care face parte si compania Grup Servicii Petroliere, are afaceri in mai multe tari din Europa, Asia si America de Sud, iar peste 90% din afacerile grupului sunt realizate pe pietele externe. Societatile membre Upetrom Group sunt partenere pentru unele dintre cele mai importante companii din domeniul energiei, se mai arata in comunicat.

Potrivit Antenei, Vega Offshore SRL, a semnat anul acesta mai multe contracte cu Aeroportul Mihail Kogalniceanu. Antena 3 sustine ca acest parteneriat presupune amplasarea unui terminal de pasageri care se va ocupa de colectarea taxelor pentru Vega OffShore in incinta aeoportului.