Air France Romania recomanda pasagerilor cu zboruri in perioada 15-22 septembrie, cand este anuntata greva pilotilor francezi, fie sa isi amane calatoria, fie sa isi schimbe biletul gratuit, pentru a evita intarzieri pe aeroport sau situatii neplacute.

"Ca urmare a confirmarii actiunii de greva intreprinsa de aproximativ 60% dintre pilotii francezi in perioada 15 - 22 Septembrie 2014, Air France Romania a luat masuri exceptionale la nivel local pentru a diminua disconfortul creat pasagerilor. Astfel, incepand de saptamana trecuta toti pasagerii cu zboruri in perioada 15 - 22 Septembrie 2014 au fost informati despre eventualitatea acestei greve si au primit informatii despre cum isi pot modifica data de zbor pentru a fi cat mai putin afectati de aceasta situatie", a anuntat Air France Romania intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Pentru a evita orice intarzieri pe aeroport sau situatii neplacute, Air France sfatuieste pasagerii, ca in perioada mentionata, fie sa isi amane calatoria, fie sa isi schimbe biletul gratuit.

Totodata, call center-ul Air France Romania, deschis in mod normal de luni pana vineri intre orele 09:00 - 17:00, si-a extins activitatea si in ziua de duminica, 14 Septembrie, intre orele 09:00 - 17:00.

"Toti pasagerii cu zboruri in perioada 15 - 22 Septembrie sunt rugati fie sa contacteze call center-ul Air France, la numarul de telefon 021 206 92 00 pentru a primi informatii despre zborul lor fie sa acceseze rezervarea lor prin website-ul companiei, www.airfrance.ro", precizeaza compania.

Air France a anuntat sambata ca sase zboruri din zece ale companiei aeriene vor fi anulate luni, din cauza unei greve a pilotilor care se opun conditiilor de dezvoltare a unei filiale low-cost a grupului.

O greva de o saptamana ar fi cea mai importanta organizata din 1998 de catre pilotii Air France.

CEO-ul Air France, Frederic Gagey, care cifreaza de la "10 pana la 15 milioane" de euro pe zi costul acestei greve, a declarat sambata ca discutiile cu sindicatele vor continua in vederea gasirii unei solutii in acest conflict.

Cele trei sindicate, care se opun conditiilor de dezvoltare a companiei low-cost a grupului, Transavia, au intrat de mai multe saptamani in conflict cu conducerea. Sindicatele s-au aratat pesimiste, sambata, in legatura cu posibilitatea unei iesiri din criza.