Producatorul de tigla metalica Bilka Steel din Brasov va incheia primele 9 luni ale anului cu o cifra de afaceri de peste 100 milioane de lei, in crestere cu 34 de procente comparativ cu aceeasi perioada a lui 2013. Bilka a investit 2,5 milioane euro in extinderea productiei si estimeaza ca cifra de afaceri va fi de peste 30 miliioane euro in 2014.

Horatiu Tepes, proprietarul BilkaFoto: Bilka Steel

"Cresterea de 34% inregistrata in primele 9 luni ale acestui an confirma asteptarile noastre cu privire la numarul mare de acoperisuri ce necesita inlocuirea imediata. Chiar daca nu au fost demarate noi lucrari de constructii sau proiecte de anvergura, in domeniul nostru cerere exista si vine in mare parte din renovari, peste jumatate din totalul cererilor inregistrate de noi.", spune Horatiu Tepes, proprietarul Bilka.

Piata de acoperisuri s-a ridicat in 2013 la 27 milioane mp, 62% fiind reprezentata de acoperisurile metalice. Pentru 2014 compania estimeaza o crestere similara celei din 2013, de 5 procente si o crestere de 2-3 procente a ponderii acoperisurilor metalice in totalul pietei de acoperisuri, estimeaza compania.

Bilka continua investitiile demarate la inceputul lui 2014 care fac parte dintr-un plan investitional gandit a fi finalizat in 2016, si care se ridica la aproximativ 5 milioane de euro.

"Investitiile realizate anul acesta se ridica la 2,5 mil euro. O parte din aceasta suma a fost accesata pentru achizitionarea si renovarea platformei Romlag Brasov care este in plina desfasurare. O alta parte din investitii este reprezentata de achizitionarea a trei noi linii de productie: doua linii de tigla metalica care au crescut capacitatea de productie pentru tigla metalica Clasic cu 60% si o linie de accesorii pentru acoperis. Acum avem in curs investitia pentru o noua linie de accesorii pentru sistemul pluvial, proiect pentru care am accesat si fonduri europene", explica Horatiu Tepes.

Bilka Steel a avut in 2013 afaceri de 104 milioane de lei, iar fabrica din Brasov are in prezent mai multe hale de productie si depozitare care acopera o suprafata de peste 45.000 mp. Pe poarta fabricii au iesit anul trecut peste 3,2 milioane mp de tigla metalica.