​In perioada 12 – 13 noiembrie, Microsoft Summit aduce in Romania peste 40 de experti de renume mondial si specialisti locali care vor prezenta oportunitatile de crestere pentru IMM-uri prin adoptarea tehnologiilor IT moderne.Dezvoltatorii si profesionistii IT care urmaresc dezvoltarea competentelor pe solutii Microsoft, precum si managerii si antreprenorii aflati in cautarea de noi oportunitati de utilizare a tehnologiilor digitale in business sunt incurajati sa se inregistreze astazi pentru a beneficia de un discount de 40%.

Participanti la Microsoft Summit 2013Foto: Microsoft Summit

In 2014, programul angajatilor IMM-urilor din Romania este din ce in ce mai aglomerat: aproape jumatate dintre acestia (44%) estimeaza o crestere a volumului de munca, potrivit unui studiu realizat de Ipsos Mori in luna martie a acestui an. Aceeasi cercetare arata ca unul din cinci angajati estimeaza o crestere a competitiei pe piata si o cerere accentuata a clientilor pentru servicii mai bune si reactivitate crescuta. Pe o piata aglomerata dominata de nume cu amploare globala, cum pot companiile de mici dimensiuni sa ramana in prima linie?

Scalabilitate si productivitate crescuta prin cloud

Companiile mici au de cele mai multe ori planuri mari. Pentru a ajunge acolo, bariere ca flexibilitatea, costurile sau siguranta datelor trebuie eliminate din drum una dupa alta. Cresterea productivitatii angajatilor, reducerea costurilor cu infrastructura IT fara a afecta eficienta operationala, cresterea mobilitatii si securizarea datelor sunt arii prioritare pentru companiile cu obiective de crestere ambitioase.

Cu o agenda atat de plina, ideea de modernizare IT incepe sa fie mai putin o provocare pentru companiile romanesti si mai degraba o oportunitate. Solutiile de productivitate si colaborare in cloud, precum Office 365 sau Dynamics CRM Online, se bucura de o popularitate in crestere pentru ca vin cu beneficii greu de egalat. In primul rand, o companie de mici dimensiuni isi permite sa implementeze tehnologii pe care in mod normal le-ar fi accesat doar prin investitii considerabile. Adoptarea unor servicii in cloud inseamna predictibilitatea investitiei pe termen lung si posibilitatea de a adapta aceasta investitie la nevoile curente ale companiei.

Poate chiar mai important, o astfel de solutie permite alinierea la trendul actual al cresterii productivitatii angajatilor prin solutii de mobilitate. Este o tendinta la care angajatii IMM-urilor din Romania subscriu fara ezitare. Potrivit studiului derulat de Ipsos Mori, 85% dintre angajatii firmelor romanesti considera ca tehnologiile mobile ii ajuta sa aiba un randament mai mare la serviciu, in timp ce solutiile bazate pe cloud sunt cruciale pentru companiile mici din perspectiva a 64% dintre angajatii acestora. Solutii precum Office 365 le asigura posibilitatea de a se conecta si a lucra de oriunde si, indiferent de platforma pe care o folosesc si fara a se expune unor riscuri de securitate.

Costuri reduse si mai multa mobilitate pentru echipa MediHelp prin serviciile Microsoft in cloud

MediHelp International, important furnizor de asigurari private de sanatate cu activitate in Europa Centrala si de Est, crede ca managementul activitatilor specifice IT-ului nu trebuie sa fie o corvoada, iar solutia o reprezinta serviciile in cloud. Urmand logica eficientei, compania a renuntat la infrastructura IT pe care o detinea si a optat pentru serviciile cloud computing ale Microsoft

Profilul activitatii MediHelp implica un ciclu de vanzare relativ lung si un istoric bogat cu fiecare client in parte. In plus, peste 80% dintre intalnirile dintre agentii companiei si clienti au loc la sediul celui din urma. De aceea, mobilitatea si posibilitatea de a colecta si analiza seturi complexe de date despre clienti sunt elemente – cheie pentru productivitatea echipei MediHelp.

In mod curent, compania se lovea de probleme legate de capacitatea de stocare, care duceau la intreruperi ale functionalitatii serviciilor de CRM si e-mail. Astfel de situatii generau costuri percepute ca fiind relativ mari si nejustificate pentru nivelul de calitate al serviiciilor oferite de furnizorul extern care gestiona solutiile respective. Ca raspuns, compania a decis trecerea la Microsoft Dynamics CRM Online si Office 365.

“Stiam ce inseamna Cloud Computing, iar in urma prezentarilor facute de furnizori am inteles exact avantajele oferite de eliminarea echipamentelor si a licentelor, ceea ce era exact solutia pe care o cautam”, declara Laura Afrasine, Director General Medihelp. “Cloud-ul se potriveste perfect pe specificul MediHelp deoarece ne scapa de grija echipamentelor IT. Cu Office 365 avem acces la e-mail de oriunde, putem partaja documentele cu oricare persoana din echipa, iar suita Office poate fi instalata pe cinci dispozitive. Mi s-a parut foarte eficient sa nu mai printez ofertele catre clienti, ci sa le accesez oricand prin Internet”, continua ea.

In urma implementarii proiectului, compania a obtinut o reducere a costurilor cu IT-ul intre 35 si 50%, cresterea disponibilitatii serviciilor de CRM si e-mail si mai multa mobilitate pentru intreaga echipa a MediHelp. Compania se poate concentra pe activitatea de baza, care genereaza satisfactia clientului, venituri si profitabilitate. Pentru Medihelp, trecerea in Cloud are beneficii usor de evaluat si masurat.

Scenarii si oportunitati deschise de adoptarea solutiilor in cloud, la Microsoft Summit!

In perioada 12-13 noiembrie, va asteptam la Microsoft Summit in Bucuresti, cel mai important eveniment de tehnologie si business al anului, in cadrul caruia experti IT de talie mondiala vor analiza cele mai importante tendinte si solutii digitale cu impact in cresterea productivitatii organizatiilor din Romania.

Don Grantham, Presedinte, Microsoft Central & Easter Europe si David Chappell, Principal, Chappell & Associates deschid lista de experti locali si internationali invitati la aceasta editie a Microsoft Summit. Participantii vor avea acces la peste 45 de sesiuni de prezentari, demonstratii si studii de caz axate pe cele mai noi tendinte si impactul lor asupra afacerilor, precum si cele mai noi tehnologii Microsoft adaptate fiecarui tip de business.

Dezvoltatorii si profesionistii IT care urmaresc dezvoltarea competentelor pe solutii Microsoft, precum si managerii si antreprenorii aflati in cautarea de noi oportunitati de utilizare a tehnologiilor digitale in business sunt incurajati sa se inregistreze de astazi pentru a beneficia de un discount de 40%, disponibil pana pe data de 25 septembrie.