Senatorii au aprobat miercuri un proiect de lege care vizeaza transferul, cu titlul gratuit, al pachetului cu 80% de actiuni detinute de stat la Societatea Nationala "Aeroportul International Timisoara - Traian Vuia" SA catre judetul Timis, informeaza Agerpres.

Astfel, Consiliul Judetean Timis se va ocupa de administrarea societatii in vederea dezvoltarii aeroportului, tinandu-se cont si de interesele economice ale regiunii. Pana la acest moment, aeroportul era in administrarea Ministerului Transporturilor.

Pachetul de actiuni in discutie este constituit din 128.064 de actiuni, in valoare nominala de 10 lei fiecare.

"Judetul Timis, prin autoritatea pe care o desemneaza in acest scop, exercita toate drepturile si isi asuma toate obligatiile ce decurg din calitatea de actionar la Societatea Nationala "Aeroportul International Timisoara - Traian Vuia" SA, in conditiile legii", se precizeaza in proiectul de lege.

Predarea-preluarea pachetului de actiuni ar urma sa se realizeze in baza unui protocol incheiat intre parti in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii.

In expunerea de motive a proiectului se precizeaza faptul ca, prin Hotararea Guvernului nr. 398/1997, au trecut sub autoritatea consiliilor judetene toate aeroporturile, cu exceptia celor din Bucuresti, Timisoara si Constanta.

De asemenea, in document se subliniaza si faptul ca acest transfer nu va schimba statutul de aeroport international, acesta urmand sa respecte in continuare obligatiile ce decurg pentru Romania din tratatele internationale.

Proiectul a fost initiat de Guvern si a fost aprobat de Senat, in calitate de prima Camera sesizata, cu 61 de voturi pentru. Legea are un caracter ordinar.