Austriacul Eugen Petrov a preluat Domo Retail, unul dintre cei mai importanti jucatori din retailul specializat in electronice, electrocasnice si IT&C din Romania, in urma unui proces de management buyout prin care a devenit unic actionar al companiei care detine DOMO, a anuntat joi retailerul. Acesta a fost din 2012, reprezentant al actionarilor si presedinte al Consiliului de Administratie DOMO Retail SA. Valoarea tranzactiei nu a fost precizata.

Eugen Petrov, proprietarul DOMO Retail SAFoto: DOMO
  • "Am preluat noua pozitie in cadrul companiei avand o viziune clara asupra perspectivelor DOMO ca principal jucator pe piata de retail din Romania si Sud-Estul Europei. Obiectivul principal pe care mi-l propun ca actionar este sa conduc DOMO catre rezultate financiare pozitive. Cred in implicarea totala a fiecarui angajat al companiei si am incredere deplina in experienta echipei de management, in cunostintele si know-how-ul vestic adus de aceasta, precum si in leadeship-ul si viziunea lui Kim Koellner, ca CEO al DOMO Retail SA", a declarat Eugen Petrov.

Conform informatiilor din comunicatul de presa, "Eugen Petrov este cetatean austriac, absolvent al studiilor de master in economie, comert exterior si in domeniul bancar al Universitatii Economice din Viena (Vienna University of Economics and Business). Este fondator si managing partner in cadrul mai multor companii internationale cu birouri si filiale in tari membre ale Uniunii Europene si tari ale Comunitatii Statelor Independente, din domeniul productiei si comertului cu materii prime, resurse de energie si combustibili. De asemenea, Eugen Petrov este implicat si in servicii de consultanta financiara si de afaceri".

  • Situatia financiara a DOMO Retail SA - pierdere neta de 42,3 milioane lei in 2013

Domo Retail este unul dintre cei mai importanti jucatori din retailul specializat in electronice, electrocasnice si IT&C din Romania, detinand o retea nationala formata din peste 90 de magazine, precum si platforma de retail online http://www.domo.ro.

Datele afisate la Ministerul de Finante arata ca firma Domo Retail a avut anul trecut o cifra de afaceri de 584,06 milioane lei si o pierdere neta de 42,3 milioane lei. Compania avea un numar mediu de 1022 de salariati in 2013.