Danone negociaza vanzarea diviziei de nutritie medicala catre un grup german
Incheierea tranzactiei ar putea fi anuntata oficial in urmatoarele doua saptamani, conform surselor Financial Times.
Vanzarea diviziei de nutritie ar permite Danone sa iasa de pe o piata pe care a intampinat dificultati, pentru a se concentra asupra competitiei cu rivalul Nestle in domeniul nutritiei infantile.
De altfel, anterior, Nestle s-a aflat in discutii cu Danone pentru preluarea diviziei de nutritie medicala. De asemenea, grupul farmaceutic american Hospira a purtat negocieri cu Danone pentru aceasta unitate.
Danone a obtinut aceasta divizie in urma cumpararii companiei olandeze Royal Numico in 2007, pentru 12,3 miliarde de euro. Grupul francez a incheiat respectiva tranzactie pentru a castiga control asupra afacerii din domeniul nutritiei pentru copii a companiei din Olanda.
Astfel, Danone incearca, in prezent, sa scape de unitatea de nutritie medicala, cea mai mica afacere a companiei franceze.
De cealalta parte, Fresenius, care are o capitalizare de piata de 20,9 miliarde de euro, detine o afacere stabila in domeniul nutritiei, astfel ca preluarea diviziei Danone i-ar consolida prezenta in acest sector.
Divizia de nutritie a adus companiei franceze un venit de 1,3 miliarde de euro anul trecut, ceea cea reprezinta 6% din venituirle totale ale grupului.
Negocierile pentru vanzarea afacerii din domeniul nutritiei vin pe fondul unor conditii economice nefavorabile pentru Danone, care are o capitalizare de piata de 33,1 miliarde de euro. Compania franceza a fost afectata de ritmul incet al revenirii economiei europene, dat fiind ca grupul vinde in Europa peste un sfert din productia de lactate proaspete.
In Romania, Danone a inregistrat anul trecut venituri de 481 milioane lei (109 milioane euro), in scadere cu 5% comparativ cu anul anterior, compania aratand ca se astepta la aceasta evolutie din cauza stagnarii consumului si a preturilor la materiile prime.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade