Firma spaniola ACS, al carei presedinte este seful clubului Real Madrid, Florentino Perez, a castigat doua contracte pentru infrastructura de apa in judetele Botosani si Mures, cu o valoare totala estimata de 13,4 milioane de euro, potrivit unui comunicat al comapaniei. ACS a castigat cele doua contracte prin intermediul filialei sale Tedagua.

Mai exact, firma a semnat un nou contract de execuție in valoare de 10,2 milioane de euro cu Compania Aquaserv, firma de apa din Mures, cu o perioada estimata de implementare de 18 luni.

Proiectul consta in construirea unei conducte de apa potabila de 46 km care va transporta apa din orasul Sarmasu in localitatea Voiniceni. De asemenea, contractul include reabilitarea si construirea a patru depozite de apa potabila, trei statii de pompare si doua statii de tratare.

Pe de alta parte, Tedagua a semnat cu SC Apa Nova Serv, compania de apa din Botosani, contractul pentru proiectarea si execuția lucrarilor de ameliorare a uzinelor de tratare a apei, intre localitatile din Bucecea si Catamarasti, cu aproximativ 3,4 milioane de euro și cu un termen de finalizare de 18 luni.