Consiliul Concurentei a anuntat vineri ca a autorizat achizitionarea de catre Mega Image a 19 magazine Angst situate in Bucuresti si in judetul Ilfov. In urma analizei, autoritatea a constatat ca in doua zone din Bucuresti (Amzei si Academiei), aceasta operatiune conduce la consolidarea pozitiei puternice pe piata a Mega Image, cu efectul reducerii posibilitatilor de alegere ale consumatorilor. Ca urmare, tranzactia a fost autorizata cu conditia respectarii unor angajamente asumate voluntar de Mega Image.

Magazin Mega ImageFoto: AGERPRES

Autoritatea precizeaza ca "Mega Image si-a luat angajamentul de a cesiona magazinul Angst Amzei si Angst Academiei sau alte magazine din reteaua Mega Image, situate in apropierea acestora, care au realizat, in anul 2013, vanzari egale sau mai mari decat vanzarile realizate de cele doua magazine Angst. De asemenea, Mega Image s-a angajat sa nu se implice in activitatile cesionate decat dupa trecerea unei perioade semnificative de 10 ani.

In aceste conditii, analiza Consiliului Concurentei a condus la concluzia ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective, in special ca urmare a crearii sau consolidarii unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate.

Decizia Consiliului Concurentei va fi publicata pe site-ul institutiei dupa ce vor fi eliminate informatile cu caracter confidential".

Pentru detalii citeste si: Ce angajamente propune Mega Image pentru a nu afecta concurenta prin preluarea unor magazine Angst din Bucuresti