Amazon organizeaza in Romania a doua editia a concursului de informatica Amazon TechOn Challenge.

TechOnFoto: Amazon Romania

Prima editie a concursului s-a desfasurat in 2013. Atunci, la competitie au luat parte peste 1000 de pasionati de programare din toata tara, atat din industrie, cat si din mediul academic.

Pentru acest an, dincolo de premiile acordate (locul I – 10000 RON, locul II – 5000 RON, locul III 2500 RON), miza competitiei este de a gasi rezolvarea optima pentru problema propusa. Concurentii vor putea propune un numar nelimitat de solutii, folosind orice limbaj de programare si cu ajutorul oricarui mediu de dezvoltare sau editor de text.

Concursul se desfasoara doar in mediul online, in perioada 10-15 decembrie 2014, iar intrarea in competitie este gratuita si accesibila tuturor rezidentilor romani. Inscrierea este deja deschisa si se poate face pe site-ul competitiei, Amazon TechO(n) Challenge.

Cu peste 150 000 de angajati in intreaga lume, compania Amazon este lider la nivel global in comertul on-line, fiind recunoscuta ca unul dintre pionierii industriei de cloud computing. Pe segmentul de mobile devices, Kindle este cel mai vandut si cel mai avansat e-book reader din lume. In Romania, Amazon este prezent inca din 2005, cand in Iasi s-a deschis un Centru de Dezvoltare al companiei ce astazi numara peste 300 de angajati.