Mai multe grupuri de fermieri polonezi au cerut in aceasta sapatamana boicotarea produselor importate din Cehia, in semn de raspuns pentru supra-controalele impuse de Praga produselor poloneze. E vorba despre controale suplimentare in Cehia privind calitatea produselor alimentare de origine poloneza, controale care incalca regulile Uniunii Europene, sustin fermierii polonezi, citati de publicatia The News.

Ca raspuns la aceste noi controale impuse de autoritatile cehe, Asociatia Poloneza a Fermierilor si Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Polonia au cerut boicotarea berii cehesti si a produselor industriale ale vecinului din sud. Mai mult, femierii planuiesc chiar sa investeasca intr-o campanie de marketing care sa promoveze competitorii americani, italieni si germani ai popularelor tractoare cehesti Zetor, care au cea mai mare cota de piata in Polonia.

Polonia si Cehia, tari vecine cu o foarte buna cooperare bilaterala, au pus bazele asa-numitului Grup de la Visegrad, alaturi de Ungaria si Slovacia - un format de cooperare care constitutie o contrapondere in interiorul UE la interesele vechilor state membre.