ReadForwad, startupul care a realizat primul manual digital in limba romana si care produce manualele digitale pentru editura Humanitas care acum sunt in scoli, anunta ca isi va lansa la mijlocul lunii ianuarie un birou in Londra, dupa ce a castigat o finantare de tip seed. Obiectivele firmei sunt sa-si dezvolte software-ul educational pentru piata internationala. Piata de eLearning in Marea Britanie este una din cele mai dinamice din lume, cu o rata de crestere anuala de circa 23%.

Lean ForwardFoto: Readfwd.com

Read Forward anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca isi deschide in ianuarie 2015 primul birou international in Marea Britanie. In urma selectarii in cadrul acceleratorului de business Emerge Education din Londra, compania spune ca va beneficia de o runda de finantare de tip seed si de acces la o serie de parteneriate, pe piata britanica.

Read Forward se ocupa de productia de manuale digitale pentru editura Humanitas si pentru programul Samsung SmartClassroom. In urma licitatiei de manuale scolare initiate de Ministerul Educatiei, oferta companiei a fost desemnata printre castigatori, la disciplina "Comunicare in limba romana clasa a II-a". Amintim de asemenea ca asocierea din care a facut parte firma a contestat de doua ori rezultatele licitatiei, iar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor i-a dat dreptate de fiecare data si a cerut Ministerului sa reevalueze ofertele de manuale digitale.

Compania precizeaza ca a castigat la sfarsitul lui 2014 procesul de selectie a acceleratorului de business Emerge Education din Londra pe baza softului educational Learn Forward - o platforma de editare a manualelor digitale dezvoltata in jurul unui concept care pune accent pe functia colaborativa a procesului de educatie.

In urma includerii in acest program, compania va beneficia de o runda de finantare de tip seed, de mentorat si consultanta, precum si de acces la investitori si clienti interesati direct de piata de tehnologie a educatiei.

Cristian Dinu, co-fondator Read Forward, a declarat ca "faptul ca vom lucra cu Emerge Education, in Marea Britanie, este pentru noi atat o validare, cat si o provocare de a face fata unor proiecte si unor clienti internationali".

Biroul din Londra va fi lansat la mijlocul lunii ianuarie, sub forma unei companii britanice ce va prelua numele software-ului, Learn Forward Limited. Printre elementele de noutate propuse de Learn Forward se afla includerea in manuale a unui sistem de management al educatiei, care permite colaborarea in timp real a elevilor in realizarea de exercitii si proiecte, precum si coordonarea si supravegherea activitatilor acestora de catre profesori.

Paul Balogh, co-fondator Read Forward, sustine ca "piata de manuale digitale este pe cale sa explodeze in Europa" si ca "ceea ce propunem prin software-ul nostru este un nou tip de manuale digitale, unul care sa contribuie in mod real la procesul de educatie si sa nu fie doar un caz de tehnologie de dragul tehnologiei. Succesul, pentru noi, inseamna profesori care sunt ajutati si nu incurcati de tehnologie."

Cele doua companii, Read Forward (Romania) si Learn Forward Limited (UK) vor functiona impreuna pentru dezvoltarea software-ului si pentru a oferi servicii de editare a manualelor digitale atat pentru clientii din Romania, cat si din Marea Britanie.

Read Forward este un startup fondat in 2012 de antreprenorii Cristian Dinu si Paul Balogh, iar principalele proiecte de pana acum sunt primul manual digital din Romania "Lectia verde", aplicatii mobile pentru copii (Miruna, Servetelele magice, Dovlecel), un sistem pentru utilizarea manualelor digitale (pentru clasele Samsung SmartClassroom), site-ul si aplicatia Festivalului International George Enescu, aplicatia Administratiei Deltei Dunarii si manualele digitale ale editurii Humanitas. In 2014, compania s-a concentrat pe dezvoltarea unui soft propriu de producere a manualelor digitale numit Learn Forward. Printre manualele produse cu acest software se numara si manualul care este in clase, al editurii Humanitas.

Emerge Education este un accelerator de business dedicat startup-urilor de tehnologie a educatiei. Programul se desfasorara in Londra, dureaza 3 luni si are scopul de a imbunatati rezultatele educationale, prin tehnologie, in lumea larga.