​146 de perchezitii in Bucuresti si alte 11 judete au avut loc duminica intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat de 30 de milioane de euro. Printre firmele vizate se afla si filiala romaneasca a Strabag, a confirmat compania-mama din Austria, care precizeaza insa ca Strabag nu este vizata de acuzatii.

Comunicatul Strabag Austria confirma perchezitiile efectuate de politie duminica. Strabag nu este insa nici suspecta, nici acuzata in acest caz, afirma documentul. „In cadrul anchetei, am fost rugati sa prezentam voluntar o serie de documente care sa sprijine eforturile de elucidare a cazului. Bineinteles ca am dat curs acestei cereri.

In dosar sunt vizati reprezentantii a peste 200 de societati comerciale care, in perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plati taxele si impozitele datorate bugetului de stat, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Române transmis duminica agentiei Mediafax.

"De asemenea, prin intermediul societatilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro catre persoanele in cauza, iar banii astfel obtinuti ar fi fost reintrodusi in circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare in baza unor documente fictive", a precizat sursa citata.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca printre firmele perchezitionate sunt Erbasu, UTI, Strabag, Romsys si Total Network Solution.