Consiliul de Administratie al Tarom, componenta de conducere numita politic, a decis in urma cu o saptamana sa faca schimbari si restructurari in companie. Din cei 4 angajati ai departamentului de Comunicare, doi au fost mutati sa faca "social media" in cadrul Departamentului Comercial, care numara si asa nu mai putin de 256 de angajati. Ruperea in doua a departamentului de comunicare s-a facut fara acordul Directorului Executiv, belgianul Christian Heinzmann, au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei.

Avion TaromFoto: Agerpres

In sedinta ordinara din 9 februarie 2015, Consiliul de Administratie a decis sa faca o serie de schimbari si sa restructureze anumite compartimente din companie.

Astfel, una dintre masuri a fost sa rupa in doua departamentul de comunicare: din cei patru angajati, doi au fost relocati in cadrul Departamentului Comercial pentru a se ocupa de "social media" si de administrarea informatiilor de pe website-ul Tarom. De precizat ca in cadrul departamentul Comercial sunt deja 256 de posturi.

In decizia CA se precizeaza ca Directia de Comunicare este in subordinea directa a directorului general, belgianul Christian Heinzmann, desi surse apropiate situatiei au explicat pentru HotNews.ro ca belgianul nu a fost informat de mutari si nici nu a fost de acord cu decizia luata de administratori.

Asemanator, Consiliul de Administratie a decis sa mute divizia de e-commerce din cadrul Directiei de Software si IT&C tot in cadrul Departamentului Comercial.

Consiliul de Administratie este componenta numita politic de la conducerea Companiei Tarom, iar in trecut, intr-o alta componenta totusi, s-a aflat la cutite cu managerul privat, CEO-ul belgian Christian Heinzmann.

Actualul Consiliu de Administratie este condus din mai 2014 de catre Gabriel Dumitraşcu, şef al Direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie si cel care a coordonat listarile pe bursa ale companiilor energetice in Ministerul Energiei.

Postul sau a fost ocupat anterior de catre Dante Stein, consilier al premierului Ponta. Acum, Dante Stein este doar membru simplu in CA-ul Tarom. Ceilalti membri din CA-ul Tarom sunt Toma-Dorin Cîmpeanu, Dan Andrei si Anişoara Cornila.

In 2013, CA-ul condus pe atunci de bancherul Dan Pascariu a declansat un conflict cu conducerea executiva reprezentata de managerul privat, belgianul Christian Heinzmann. Atunci, Pascariu l-ar fi obligat pe Heinzmann sa-si scurteze mandatul de patru ani la doar unul, desi rezultatele companiei la acel moment erau cele mai bune din ultimii ani.

Starea de conflict intre CA si CEO-ul belgian a tinut pana in noiembrie 2013 cand, la cateva zile inainte sa-i expire mandatul scurtat la doar un an, ministrul Transporturilor de atunci, Ramona Manescu, a dizolvat CA-ul, iar noii administratori au restabilit mandatul lui Heinzmann la durata initiala de 4 ani.