Guvernul a adoptat o Hotarare prin care se asigura protectia personalului si implicit a societatilor comerciale din industria de aparare, in perioadele neacoperite cu comenzi sau contracte. Actul normativ ofera operatorilor economici posibilitatea pastrarii personalului specializat in realizarea produselor specifice sectorului de aparare, informeaza Guvernul. Prevederile Hotararii se aplica pentru 1472 de salariati. Sumele necesare asigurarii platilor salariale, in cuantum de 39,328 milioane lei, sunt prevazute in bugetul de stat pe anul 2015, prin bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Turismului.

Din punct de vedere macroeconomic, se pastreaza in circuitul economic operatorii economici din industria de aparare la care se vor mentine capacitati de productie pentru aparare care realizeaza produse militare necesare la mobilizare sau in caz de razboi.

Pentru anul 2014, a fost aprobata suma de 38,5 milioane de lei pentru asigurarea platilor salariale, pentru un numar de 1455 persoane.