Sindicatul ATSR, sindcat reprezentativ al salariatilor din cadrul RA ROMATSA (Regia autonoma a serviciilor de trafic aerian), a anuntat intr-un comunicat transmis HotNews.ro ca luni, de la ora 10.00, va participa la o intalnire cu minsitrul Transporturilor, Ioan Rus, "pentru discutii de mare importanta".

La intalnirea sunt asteptati si membri din conducerea executiva a RA ROMATSA.

Miercuri, sindicalistii au acuzat conducerea regiei ca nu le pun la dispozitie documentatia necesara negocierii unui act aditional la Contractul Colectiv de Munca pentru perioada 2014-2015.

Potrivit unui comunicat de presa al Sindicatului ATSR, al controlorilor de trafic aerian, "Patronatul R.A. ROMATSA a invitat pentru astazi, 04.03.2015, Comisia de negociere la o <>".

Sindicalistii spun ca, in baza dreptului prevazut de lege, au solicitat in scris, "prin mai multe adrese", un set de documente "absolut necesare" pentru o eventuala negociere a acestui Act Aditional.

Insa, directorul general al R.A. ROMATSA, generalul (r) Aurel Stanciu, a refuzat, prin adresele de raspuns transmise, "sa indeplineasca aceasta obligatie legala, blocand astfel orice posibilitate de dialog social", acuza sindicalistii, intr-un comunicat transmis HotNews.

In fapt, ei sustin ca miercuri, la ora 11.00, au fost mandatate doua persoane din partea Sindicatului ATSR, "in calitate de mesageri", sa solicite inca o data materialele cerute si anterior.

"In final, nu a putut avea loc nici o intalnire procedural legala datorita faptului ca patronatul ROMATSA a refuzat sa puna la dispozitia Sindicatului ATSR documentele solicitate in vederea unor posibile negocieri a unui Act Aditional la Contractul Colectiv de Munca 2014-2015", mai reclama Sindicatul ASTR.

Sindicalistii sunt intr-un razboi deschis cu managementul regiei autonome aflate in autoritatea Ministerului Transporturilor.

Saptamana trecuta, ei l-au acuzat pe directorul general al ROMATSA, Aurel Stanciu, ca a umflat nejustificat organigrama institutiei cu posturi de conducere si a creat o "situatie grava".

"Conform noii organigrame impuse in stil cazon, nu se urmareste altceva decat supradimensionarea grilei de personal la niveld e management si administratie, evident odata cu cesterea numarului de directori din institutie", au acuzat sindicalistii.