Ca urmare a unei initiative a secretarului de stat, responsabil cu mediul de afaceri, Catalin Beciu, 100.000 de antreprenori romani vor fi fericitii posesori ai unor diplome oferite de Ministerul Energiei si IMM-urilor. Catalin Beciu considera ca misiunea ministerului este cea de a sustine cresterea competitivitatii companiilor romanesti, motiv pentru care vrea sa initieze un "program national". Programul national consta in acordarea a 100.000 de diplome intreprinzatorilor cu "comportament fiscal impecabil". Astfel, a trimis ministrului finantelor, Darius Valcov, o adresa semnata si de ministrul Andrei Gerea (vezi foto) cu solicitarea de a accepta aceasta afacere.

Adresa lui Catalin BeciuFoto: Hotnews
  • Adresa secretarului de stat Catalin Beciu, obtinuta de HotNews.ro:

"Stimate domnule ministru,

Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri aplica politica Guvernului in domeniul dezvoltarii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, sectorului corporatist si al mediului de afaceri. Misiunea MEIMMMA este aceea de a crea un mediu favorabil afacerilor, initiativei private si spiritului antreprenorial, de a sprijini crearea si dezvoltarea de intreprinderi, precum si de a sustine cresterea competitivitatii companiilor romanesti.

Pornind de la aceste deziderate, MEIMMMA intentioneaza sa initieze un program national de acordare a unor Diplome de merit-Pentru Contributia la dezvoltarea Economiei Nationale a unui numar de 100.000 de antreprenori romani cu comportament fiscal impecabil, care au demonstrat prin activitatea desfasurata ca sunt parteneri ai statului roman in sustinerea economiei nationala. Prin corectitudine si prin eforturi sustinute acesti antreprenori reprezinta motorul economic al Romaniei.

Va invitam, asadar, sa ne sprijiniti in realizarea acestui demers de recunoastere a meritelor antreprenorilor romani".

Avand aprobarea ministrului Andrei Gerea, posibil ca acest demers sa fie pus in aplicare. Ramane de vazut si care ar fi costurile acestui program national si cine ar realiza cele 100.000 de diplome.