Mai multe proprietati ale grupului de firme detinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu - un popas turistic, un restaurant, o padure si un teren agricol - sunt scoase la licitatie de Finantele Publice Vaslui, din cauza nerespectarii unui grafic de esalonare la plata a datoriilor uneia dintre firme, anunta Mediafax.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Vaslui a scos la licitatie, pentru 26 aprilie, mai multe proprietati ale omului de afaceri Adrian Porumboiu, bunuri imobile care au fost puse sub sechestru odata cu stabilirea unui grafic de esalonare la plata a unor datorii la bugetul de stat ale societatii Comguard SA.

Potrivit anuntului publicat pe site-ul ANAF, este scos la licitatie Popasul Turistic "Dobrina", la pretul de 543.457 lei. Situat la iesirea din municipiul Husi, acesta cuprinde, printre altele, zece casute pentru cazare, bar si o pista de popice. De asemenea, AJFP doreste sa vanda restaurantul "Brodoc", situat la cativa kilometri de municipiul Vaslui, pretul de pornire al licitatiei fiind de 100.728 de lei.

Celelalte doua bunuri imobile scoase la licitatie sunt 7.500 de metri patrati de padure in extravilanul localitatii Barnova, judetul Iasi, la un pret de 645.858 de lei, si 4.603 de metri patrati de teren agricol al fermei Urlati, evaluat la 245.002 lei.

Reprezentantii AJFP Vaslui au refuzat sa furnizeze informatii cu privire la suma datorata la bugetul de stat de societatea Comguard SA Vaslui, pe motiv ca acestea "constituie secret fiscal".

Potrivit anuntului de licitatie, administratorul societatii cu activitate in domeniul pazei si protectiei a semnat, in luna decembrie 2014, un grafic de esalonare a datoriilor, care insa nu a fost respectat. Suma totala a bunurilor scoase la licitatie, asa cum au fost evaluate de un expert imobiliar, se ridica la 1,5 milioane de lei.

La o alta licitatie, din luna februarie, mai multe utilaje agricole apartinand societatilor patronate de Adrian Porumboiu au fost vandute prin licitatie de AJFP Vaslui, tot pentru nerespectarea unui grafic de esalonare la plata pentru firma Comprest, cu activitate in domeniul transportului si constructiilor.

Firma Comguard are ca activitate protectia si paza de obiective si face parte din grupul de firme Racova-Com-Agro-Pan, detinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu. De altfel, bunurile scoase la licitatie apartin societatilor Racova SA, firma de turism, si Comcereal, cu activitate in domeniul agricol, respectiv cultivarea si comercializarea de cereale.