Compania Albalact Alba Iulia a inregistrat, in primele noua luni ale anului, un profit net de 5,68 milioane de lei, in crestere cu 106,14% fata de perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al producatorului de lactate. In aceeasi perioada, cifra de afaceri a companiei a fost de 111,75 milioane de lei, cu 64,33% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.

Recent, actionarii Albalact au subscris un numar de 372,35 milioane actiuni nominative cu valoare nominala de 0,10 lei pe actiune. Astfel, dupa alocarea si a actiunilor gratuite, noul capital social al societatii va fi majorat la 65,27 milioane lei lei.

“Rezultatele la noua luni sunt foarte bune, in conditiile in care fabrica veche cu care am functionat pana acum ne-a limitat putin capacitatea de productie. Acum am deschis noua fabrica de la Oiejdea, care are o capacitate dubla de productie.

Din decembrie, toata productia de lactate proaspete va fi relocata in noua fabrica, astfel ca in ultima parte a acestui an si, mai ales, anul viitor vom vedea imediat rezultatele acestor investitii si schimbari importante”, a declarat Raul Ciurtin, presedintele Albalact.

Acesta a mai spus ca Albalact a demarat un proiect pentru constructia unui centru logistic langa Bucuresti, destinat exclusiv distribuirii produselor companiei in Bucuresti si in zona de sud-est a tarii, ce va necesita o investitie de trei milioane de euro.

De asemnea, au fost demarate proiecte pentru marirea capacitatii fermei din Vaidei, Hunedoara, si pentru construirea unei noi ferme in apropiere, investitii cifrate la aproximativ sapte milioane de euro. Aceste investitii vor permite ca in anul 2009 Albalact sa produca in propriile ferme 50 000 - 60 000 litri de lapte pe zi.

In acest an, Albalact a finalizat constructia noii fabrica din Oiejdea, judetul Alba, care a necesitat o investitie de peste zece milioane de euro si care are o capacitate de procesare de 200.000 de litri pe zi.

Compania Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971, compania a fost privatizata in 1999, iar in prezent este listata pe piata Rasdaq.