Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, la Doha, ca in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu CEO-ul de la Qatar Airways a prezentat o oferta de investitii referitoare la pachetul Aeroportul Otopeni - compania Tarom, informeaza Agerpres.

Avion TaromFoto: Agerpres

"M-am vazut si am discutat si la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informandu-l despre dorinta noastra de a lista Aeroportul Bucuresti - Otopeni, de a restructura si a salva TAROM-ul. (...) Bucurestiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar are nevoie in continuare de investitii, pentru ca deja incepe si isi atinge limitele de infrastructura. (...) Vreau sa procedam cat mai repede la o listare, care inseamna capital privat care va ramane in companie (...) pentru a se extinde aeroportul. Si, la pachet cu aeroportul, care inseamna sigur servicii pentru toate companiile care opereaza zboruri la Bucuresti, cautam un partener pentru TAROM", a anuntat Ponta intr-o conferinta la Doha.

El a adaugat ca, in acest moment, principalul investitor poate fi una dintre companiile din regiunea Golfului, intrucat "companiile europene au propriile lor probleme si nu sunt dornice sa investeasca in TAROM".

Intrebat daca se gandeste la un actionariat strain minoritar sau majoritar in cazul acestei oferte, Ponta a raspuns: "Ramane sa negociem. Din punctul meu de vedere, orice varianta in care TAROM e salvat este o varianta buna. Majoritar, minoritar, orice... Pentru ca, daca va uitati in jurul nostru, Malev-ul s-a inchis, Bulgaria s-a inchis, Air Serbia o duce greu (...), deci e perioada de reasezare pe piata aviatica mondiala".

Premierul a anuntat ca in zilele urmatoare va face oferte similare si companiilor aeriene Emirates si Etihad, reamintind ca a discutat deja pe aceasta tema la Bucuresti cu conducerea Turkish Airlines.

Ponta a spus ca din discutiile cu conducerea Qatar Airways a aflat ca in scurt timp vor fi doua curse zilnice Bucuresti - Doha.

"Inseamna ca este o piata interesanta si in crestere", a aratat premierul, precizand ca data de la care se va introduce o a doua cursa intre cele doua capitale tine de negocierile cu Autoritatea Aeronautica Romana.