Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege care prevede ca unitatile sistemului administratiei penitenciare vor fi exceptate de la plata timbrului de mediu pentru autovehiculele utilizate. Sistemul administratiei penitenciare in Romania este constituit din Administratia Nationala a Penitenciarelor si 47 de unitati subordonate, considerate institutii publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Acelasi regim se aplica in prezent autovehiculelor utilizate de fortele armate, fortele de securitate a statului, de politie, de jandarmerie, de politia de frontiera, de pompieri, precum si celor destinate transportului prescolarilor si elevilor.

Masura luata de Guvern va contribui la degrevarea bugetului Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Timbrul de mediu reprezinta suma datorata de catre contribuabili pentru emisiile provenite de la autovehiculele din categoriile M1, M2,M3 (autovehicule cu patru roti destinate transportului de persoane) si N1, N2, N3 (autovehicule cu patru roti destinate transportului de marfuri). Timbrul de mediu se face venit la bugetul Fondului pentru mediu si se utilizeaza de Administratia Fondului pentru mediu in vederea finantarii programelor si proiectelor pentru protectia mediului.