Tribunalul Constanta a suspendat protestul comun al organizatiilor sindicale si patronale din Portul Constanta impotriva conducerii administrative si executive a Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta, sustinut timp de doua luni prin actiuni de pichetare a sediului companiei, informeaza Agerpres.

Portul ConstantaFoto: AGERPRES

Decizia instantei de la sfarsitul saptamanii trecute prevede ca actiunea de pichetare din portul Constanta, organizata de sindicate si patronat, sa inceteze pana la pronuntarea instantei de fond fata de solicitarea formulata de CNAPM de anulare a avizului acordat de Primaria Municipiului Constanta pentru organizarea protestului de la sediul companiei portuare.

Protestul maraton din Portul Constanta a fost initiat la inceputul lunii martie, cand Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare (FNSP) si Organizatia patronala Operatorul Portuar au decis sa initieze actiuni de protest invocand lipsa dialogului social si atitudine discretionara din partea administratorilor companiei portuare.

La initierea actiunilor de protest, comunitatea portuara reclama grave deficiente in gestionarea Portului Constanta, incalcarea dispozitiilor legale si o lipsa totala de interes manifestata de conducerea CN APM privind dezvoltarea Portului Constanta. In consecinta, cele doua organizatii au cerut revocarea si demiterea Consiliului de Administratie si a executivului companiei.

Liderul FNSP, Mircea Burlacu, s-a declarat surprins de decizia Tribunalului Constanta, mentionand insa ca protestul va fi suspendat pana la o noua pronuntare.