Bombardier a anuntat joi eliminarea a 1.705 de posturi din cadrul diviziei de avioane private, un nou val de concedieri in divizia aeronautica a grupului canadian care se confrunta cu dificultati financiare de mai multe luni, relateaza AFP. Unul dintre motivele invocate de candieni este reprezentat de problemele geopolitice de unele piete precum Rusia, China si America Latina, ce a dus la o scadere a comenzilor.

Bombardier Global 6000Foto: bombardier.com

Aceasta restructurare a fost pusa in contul scaderii comenzilor pentru avioane private din gama Global (5000 si 6000) ceea ce necesita o reducere a "ritmului de productie".

"Luam masuri pentru adaptarea ritmului de productie la incetinirea constata recent pe unele piete internationale", a declarat Eric Martel, directorul diviziei Bombardier Avioane private.

"Situatia economica actuala si problemele geopolitice de pe unele piete, precum America Latina, China si Rusia", care a provocat scaderea achizitiilor de avioane private, potrivit Bombardier.

Grupul prevede suprimarea a circa un milion de locuri de munca in regiunea Montreal, 480 in Toronto si 280 la Belfast (Irlanda de Nord), plecarile urmand sa se desfasoare intre luna iunie si debutul anului 2016.