Exportatorii de vinuri din Romania rateaza prezenta lor la targul international Vinexpo Bordeaux, cu desfasurare in perioada 14-18 iunie 2015, in baza Programului de Promovare a Exportului 2015, derulat prin Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, acuza Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România (APEV) intr-un comunicat de presa.

Ratarea se produce din cauza ca la licitatiile organizate de minister nu s-a prezentat nicio firma prestatoare si penru ca factorii de decizie nu au gasit nicio "solutie exceptionala si de participare la targ, in pofida interventiilor APEV facute la toate nivelurile”.

“In consecinta, Pavilionul Romaniei, situat in vecinatatea centrului de presa al targului, va ramane neocupat si neamenajat, cu toate consecintele negative, greu de anticipat in acest moment”, scrie sursa citata.

Producatorii si exportatorii spun ca neparticiparea va aduce “grave prejudicii de imagine” si ca absenta Romaniei de la targ poate deveni subiect de presa deoarece la Bordeaux vor fi peste 1.500 de jurnalisti acreditati.