Compania IKEA Romania a cumparat vineri un teren terenul pe care urmeaza sa fie construit cel de-al doilea magazin din Romania al lantului suedez. Terenul are o suprafata de aproximativ 13,7 hectare si este situat in estul Capitalei, pe Bulevardul Pallady, nr. 57, in Sectorul 3.

Magazin IKEAFoto: AGERPRES

IKEA precizeaza ca valoarea achizitiei este confidentiala, potrivit contractului incheiat vineri.

"Acest pas este rezultatul eforturilor sustinute ale intregii echipe IKEA Romania, in special ale colegilor din departamentul ce se ocupa de dezvoltare. Si, cum zice o vorba a noastra in IKEA: mai avem inca multe de facut" a declarat Cornel Oprisan, Retail Manager IKEA Romania, citat in comunicatul de presa al companiei.

"In mai multe orase mari din Romania exista potential ridicat pentru a deschide magazine IKEA. In acelasi timp, magazinul existent in Bucuresti primeste in prezent un numar foarte mare de vizitatori, ceea ce poate afecta uneori perceptia lor asupra experientei din timpul cumparaturilor sau este prea departe de unii locuitori din Bucuresti, care aleg sa nu ne mai viziteze din acest motiv. De aceea, am decis sa deschidem al doilea magazin tot in Bucuresti, intr-o zona care ofera acces mai larg catre reteaua de transport in comun bucurestenilor din zonele mai indepartate. Bineinteles ca nu ne vom opri aici. Gasirea celui mai potrivit teren in alte localitati ramane pe lista noastra de prioritati", a declarat Oprisan.

Primul magazin IKEA a fost deschis in 2007 in nordul Bucurestiului, in Baneasa.