Doi rusi figureaza in topul celor mai bogati locuitori ai Elvetiei, anunta publicatia on-line Vzgliad. Conform ratingului, publicat de saptamanalul economic Bilan, anul acesta s-a subrezit usor pozitia magnatului aluminiului, Viktor Vekselberg, ocupantul locului patru, in coborare o treapta fata de 2006. Oricum, printre primii zece cei mai bogati elvetieni a mai aparut un rus – Dmitri Ribolovlev, care facut avere vanzand ingrasaminte agricole.

De mai multi ani, topul este condus de Ingvar Kamprad, fondatorul firmei IKEA, cu 22 miliarde de euro.

Comparativ cu 2006, cei 300 de milionari ai Elvetiei au devenit mai bogati cu 16%. Locul doi a fost ocupat de proprietarii gigantului farmaceutic Roche, "bronzul" revenindu-i clanului olandey Brenninkmeier, patronii lantului de magazine C&A.

Averea lui Vekselberg, magnatul rus al aluminiumului, a fost evaluata la circa 9 miliarde euro. In Elvetia el detine un pachet de actiuni ale concernelor Oerlikon si Sulzer. El mai este cunoscut pentru achizitiile de arta rusa, de readucerea lor in tara ocupandu-se fundatia Link of Times, care-i apartine.

In Rusia, Vekselberg intra printre primii 10 miliardari ai tarii. In ceea ce-l priveste pe Ribolovlev, el are 41 de ani si locuieste la Geneva, iar averea lui a fost calculata la peste 4 miliarde de euro.

In medie, scrie Vzliag, fiecare dintre cele 300 de persoane inscrise pe lista este mai bogata decat toti locuitorii statului african Lesoto, luati la un loc.