Viasat Group, una dintre companiile de top din domeniul telematic in Europa, a achizitionat recent pachetul majoritar de actiuni (54,55%) al Cefin Systems Romania - un nume important pe piata autohtona in domeniul produselor de monitorizare GPS, dedicate flotelor auto. Anuntul oficial in acest sens a fost facut marti, 30 iunie, in cadrul unei conferinte de presa. Pentru Viasat, achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al Cefin Systems Romania este prima etapa a planului sau de dezvoltare pe piata de profil din Europa de Est, unde grupul italian intentioneaza sa investeasca, in urmatorii 3 ani, intre 10 si 15 milioane de euro.

Massimo Getto, vicepresedintele Viasat GroupFoto: Viasat Group
  • "Viasat Group are aproximativ 500.000 de dispozitive instalate pe vehiculele din toata Europa. In 2014, cifra de afaceri a companiei a fost de 45 milioane de euro, iar prognozele pentru acest an anticipeaza o cifra de afaceri de 55 milioane de euro. Pana la finele lui 2015, intentionam sa facem alte 3 achizitii in Europa, pentru ca piata ofera noi oportunitati. Clientii nostri sunt globali si au nevoie de parteneri globali", a declarat Massimo Getto, vicepresedintele Viasat Group si presedintele Viasat Cefin Systems Romania.

Internationalizarea Viasat Group este un proces continuu. A inceput in 2013, odata cu crearea Viasat Servicios Telematicos in Spania si a continuat in 2014 cu achizitionarea a 70% din Enigma Vehicle Systems Limited, lider pe piata telematica din Marea Britanie.

Achizitionarea pachetului de actiuni de catre Viasat Group Italia de la Cefin Systems Romania a fost gestionata de Nash Advisory, companie care a coordonat actiuni similare in numele Viasat si in Spania si Regatul Unit.

Cefin Systems Romania ofera servicii integrate bazate pe tehnologie GPS care permit o gestiune precisa a flotelor auto. Solutia este adecvata mai multor domenii, precum: transport, distributie, constructii, servicii, vanzari, etc.

Viasat Group Italia activeaza pe piata solutiilor telematice de peste 40 de ani, avand in portofoliu peste 500.000 clienti si fiind prezent in tari precum Italia, Anglia, Spania si Romania. Produsele Viasat Group se adreseaza unor domenii precum securitate, asigurari si gestiune flote.