Compania Mechel intentioneaza sa-si deschida o a treia uzina in Romania, cumparand producatorul local de otel beton si feronerie, Ductil Steel. Expertii rusi cred ca afacerea ar putea costa circa 45-55 milioane dolari. Mechel, al carui actionar principal este directorul general al concernului, Igor Ziuzin (68,2% din actiuni) a depus deja la Consiliului Concurentei din Romania solicitarea de rigoare pentru achizitionara pachetului de control (50%+1) a intreprinderii romane.

Reprezentantii Mechel au refuzat sa ofere alte detalii privind pretul. Analistii subliniaza ca Mechel ocupa pozitii ferme in Romania, unde detine combinatele siderurgice Mechel Steel Targoviste si Mechel Steel Campia Turzii. Iuri Vlasov, analist de la firma de consultanta Renaissance Capital, a declarat pentru RBK Daily ca odata cu intrarea Romaniei in UE, compania rusa a obtinut acces pe pietele europene.

Romania a devenit atragatoare si pentru alte companii metalurgice din Rusia. Un exemplu este compania metalurgica TMK, actionar principal la uzinele uzine TMK-Artrom si TMK-Resita.