Nu ne mai putem amagi. Suntem (aproape) toti dependenti de Facebook. Cu ocazia publicarii rezultatelor financiare trimestriale, reteaua sociala a dezvaluit noi cifre privind utilizatorii sai: sunt acum 1,49 miliarde in toata lumea. Si 65% dintre utilizatorii activi intra zilnic pe pagina lor de Facebook unde verifica activitatile recente si / sau posteaza un statut. Dar lumea de Facebook nu se opreste pe site-ul albastru: WhatsApp are 800 de milioane de membri, Messenger 700 de milioane si Instagram 300 de milioane.

In SUA, 20% din timpul petrecut pe smartphone-uri este pe Facebook

Fondatorul Facebook mai poate fi mandru de un fapt important: timpul mediu petrecut in fiecare zi pe aplicatiile retelei de socializare. Sunt 46 de minute "in afara de WhatsApp." Putem estima ca aceasta cifra cumuleaza timpul petrecut pe Facebook, Instagram si Facebook Messenger.

In total, oamenii fac 1,5 miliarde de cautari pe zi, pe Facebook, mai arata datele companiei, prezentate odata cu rezultatele financiare pe trimestrul aprilie - iunie.

A fost un trimestru record, veniturile Facebook depasind pentru prima oara pragul de 4 miliarde dolari, semn ca marile companii cheltuiesc tot mai mult pe publicitate in retea. Practic, Facebook a raportat in trimestrul al doilea venituri de 4,04 miliarde, cu 38% peste Q2 2014. A fost cel mai bun trimestru din istoria companiei, precedentul record fiind in ultimul trimestru din 2014 (3,85 mld dolari).

Profitul net a scacut de la 791 milioane dolari, la 719 milioane dolari. Dar, si cheltuielile companiei au crescut, cu 82% din cauza investitiilor in centrele de date si in noi angajati, dar si fiindca are proiecte costisitoare pe termen lung, cum ar fi dronele solare si realitatea virtuala.