Grupul Fornetti a fost achizitionat miercuri de compania elvetiano-irlandeza ARYZTA AG, informeaza un comunicat al Fornetti Romania. Filiala locala a grupului se afla in reorganizare judiciara.

Scopul ocupantei locului 3 mondial in topul companiilor producatoare de panificatie congelata este sa extinda afacerea Fornetti, cunoscuta pe plan regional, la nivel european, se scrie in comunicatul citat.

"In structura sa curenta, Fornetti si-a atins limitele. Pentru a face urmatorul pas, acela de a deveni o companie cunoscuta pe plan international, este inevitabila colaborarea cu un partener profesionist, care are experienta necesara si o baza financiara stabila", a declarat Jozsef Palasti, fondatorul Fornetti.

"Pentru a ne atinge scopul cu brandul Fornetti, am intocmit un plan de dezvoltare si afaceri pe termen lung. Pentru sustinerea activitatii planificam sa investim aproximativ 1 milion de Euro in urmatoarele 6 luni si totodata ne propunem sa crestem semnificativ numarul de angajati" a spus si directorul executiv ARYZTA si noul CEO al Fornetti Holding, Sebastian Gooding.