Investigatie RISE Project: Marii producatori de bere din Romania nu fabrica berea folosind doar ingredientele naturale
Declaratii, interviuri si documente obtinute de la persoane care activeaza in marea industrie a berii scot la iveala faptul ca cele patru mari companii producatoare de bere din Romania- Heineken Romania, Ursus Breweries, Bergenbier si Tuborg Romania - nu fabrica berea folosind doar ingredientele naturale.
Tacit si fara a fi controlati in amanunt de autoritati, marii producatori de bere adauga in procesul de fabricatie produse si adjuvanti tehnologici pentru a fabrica licoarea adorata de romani.
Practic, consumatorul nu cunoaste ce contine aceasta "bautura nobila", intr-o piata in care doar companiile stiu ce e cu adevarat in bere.
AICI materialul RISE Project.

Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
In mod miraculos, daca a umblat rumanasul la bautura, se lasa cu migrene, senzatii de greata si stari de rau si regrete a doua zi, la cantitati penibile pentru orice bautor.
De ex., personal dupa 3-4 beri autohtone, fie am migrene fie imi dispare entuziasmul datorita starilor de somnolenta sau greata usoara, dar mod miraculos pot sa trec lejer de 10 beri non autohtone, sa ma simt foarte bine si sa nu am absolut nici un discomfort in timpul consumului sau a doua zi.
La fel simt diferenta si la whiskey imbuteliat in Romania si unul la care nu au umblat rumanasii.
Traiasca vinul de buturga si tuica/palinca naturale, ca altceva nu avem.
In realitate, bauturile de slaba calitate fac rau pe termen mediu si lung, nu imediat.
Cel putin in partea de tara in care traiesc io au aparut beri locale, independente - care ce-i drept is de-a dreptul sabotate de multinationale, prin amenintari de intrerupere a livrarii la adresa restaurantelor si barurilor care vand si bere locala. Berile astea locale, din experienta mea, is curate, desi is facute tot de romani.
O ancheta serioasa ar putea dovedi ceva.
Eu as extrapola problema la benzina si motorina!!!
Vis-a-vis de Orly, de ce sticlele de whisky di nu numai din ROU au acele dopuri de plastic (picuratoare), iar cele de afara nu! Unde este imbuteliata licoarea de pe piata romaneasca? Ca sa nu mai spun ca in AU si DE sticlele nici macar nu poarta timbru ala jegos de la noi pe care cu greu poti sa-l indepartezi de pe capac!
Concluzia?! NU MAI BETI!
Timbrul n-are legatura cu subiectul.
Berea din Germania nu e cu nimic superioara celei romanesti, la calitate identica fiind si mult mai scumpa.
De unde stii ?
Solutia ar fi foarte simpla: eticheta trebuie sa contina exact ingredientele continute. Daca in proces se introduce altceva ... se percepe o amenda egala cu profiturile din ultimul an si se inchide firma. Simplu ...