Guardian: Televizoarele Samsung par sa consume mai putina energie in conditiile oficiale de testare decat in viata reala
Comisia Europeana a declarat ca va investiga aceste acuzatii si a pledat pentru inasprirea reglementarilor privind eficienta energetica pentru televizoare si alte bunuri de consum.
Acest nou dosar aduce aminte de softurile de pacalire ale testelor de noxe instalate pe milioane de masini produse de grupul german Volkswagen care a izbucnit in SUA saptamana trecuta.
Samsung a negat ca functia "motion lighting" ar avea drept scop inselarea testelor de eficienta energetica, explicand ca aceasta facilitate nu functioneaza doar in timpul testelor, ci pe toata durata de viata a produsului.
Deficientele au fost descoperite de ComplianTV, un proiect cu finantare europeana, dupa ce la teste de laborator s-au constatat consumuri mai mari de energie la functionarea normala dacat cele anuntate in testele oficiale.
Testele au aratat ca functia 'motion lighting' reduce stralucirea televizorului si implicit consumul de energie in conditiile oficiale de testare dar in viata reala nu s-a constatat o reducere similara a consumului.
"Samsung respecta litera legii, dar nu si spiritul ei", a comentat Rudolf Heinz, project manager al ComplianTV.
Televizoarele consuma pana la 10% din energia folosita intr-o gospodarie, potrivit coolproducts, o coalitie de ONG-uri care pledeaza pentru produse cu consum redus de energie. Potrivit acestor ONG-uri, televizoarele consuma la nivelul intregii Europe tot atata energie electrica Suedia si Portugalia luate impreuna.
UPDATE Intr-un comunicat remis HotNews, Samsung respinge "categoric acuzatiile conform carora rezultatele testelor de laborator in cazul Smart TV-urilor Samsung sunt inselatoare".
"Motion Ligting nu este o setare care se activeaza doar in timpul testelor de conformitate. Dimpotriva, este o setare implicita care functioneaza atat in laborator cat si acasa. Este o functie inovatoare care se activeaza automat in momentul in care televizorul a fost instalat acasa si ramane activa oricand este utilizat modul standard de vizionare.
Motion lighting face parte dintr-o serie de functii dezvoltate special pentru a reduce impactul asupra mediului. Ne mandrim cu aceste tehnologii si ne dorim sa continuam sa inovam in acest domeniu", se arata in acest comunicat.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Trebuie să fii foarte plictisit la peste 5 000 de euro pe lună, cât câștigă un vestic, să te tot legi de emisii și consumul de curent.
Aici nu e nici apă și dacă e, e cu nisip și rugină, deci clar că nu e potabilă. Ultima noastră problemă e cât poluează o mașină și cât consumă un televizor.
Pai, ca sa-i ajutam, uite, mie mi se pare ca reclamele Zewa la hartia igienica nu sunt reale / realiste. O fi vre-un soft ascuns pe undeva ?
:)
spre exemplu, temperatura ambianta.
daca un produs este testat la 25 grade celsius si apoi retestat la 45 grade celsius, o sa apara diferente de consum. la fel si cu umiditatea, voltajul, etc.
noua nu ne pasa de nimic, de aia nici nu o sa avem salariile ca ale lor. ei se uita la astea pt ca se vand milioane de televizoare. normal ca la volumul ala, un 15-20% (e un exemplu) la consum in plus, se simte.
si e irelevant ce avem aici sau nu, articolul e din Guardian, care e englezesc.
dar retine: cand o sa ne pese si o sa gandim in perspectiva, si la numar mare (nu doar EU CONTEZ, MIE NU IMI TREBUIE etc), atunci o sa avem o sansa sa ajungem ca ei, pana atunci nu. ca deh, who cares, right?
Altfel tot ce facem e ceea ce am și făcut: copiem pe alții.
Momentan nu avem un sistem de sănătate și de învățământ funcțional. La asemenea probleme e pur și simplu hipster-ism să ne batem capul cu cât consumă un televizor.
Altfel spus, să zicem că rezolvăm problema televizoarelor și a mașinilor. Rămân doar restul de probleme obișnuite: nu sunt drumuri, nu e curent electric/gaz peste tot. Deci ce am rezolvat?