Seful Volkswagen SUA, Michael Horn, urmeaza sa isi ceara scuze joi in fata Congresului in contextul scandaluli softului care pacaleste testele de poluare, intr-un discurs in care va spune ca fusese informat inca din primavara anului 2014 , de o posibila "non-conformitate a emisiilor" vehiculelor.

"In primavara anului 2014 (...) mi s-a spus despre nerespectarea emisiilor care ar putea fi corectate. Sunt informat ca reglementarile EPA (Agentia pentru Protectia Mediului) includ mai multe sanctiuni pentru nerespectarea standardelor de emisii si ca agentiile pot efectua teste care pot detecta "programele software modificate", potrivit discursului sau dat publicitatii miercuri si citat de AFP.

In timp ce se pune intrebarea de cand stiau directorii Volkswagen de aceasta inselaciune, domnul Horn sustine ca a fost informat "tarziu, in 2014, ca echipele tehnice aveau un plan specific pentru a face ca vehiculele sa se incadreze in normele de poluare si ca aceste echipe au discutat cu agentiile competente despre aceasta procedura".

"Vreau sa prezint sincere scuze din partea companiei Volkswagen pentru utilizarea software-ulului folosit pentru a insela testele de emisii", ar urma sa declare, de asemenea, Horn, care va fi audiat de catre o comisie parlamentara.

Horn a dat asigurari ca producatorul german se angajeaza sa repare prejudiciul si va gasi cat mai curand posibil o solutie. Volkswagen a prezentat, de asemenea, scuze publice joi pentru clientii sai din Coreea de Sud.

"Imi cere sincer scuze pentru tradarea increderii clientilor", a declarat intr-o declaratie a presedintelui Coreei Volkswagen Thomas Kuehl.