Producatorul japonez de incaltaminte sport Asics a infirmat zvonurile aparute luni, potrivit carora ar fi interesat de preluarea grupului german Adidas, in parteneriat cu Nike, transmite Reuters.

Luni, actiunile Adidas s-au apreciat cu peste 2%, dupa ce unii traderii anuntau existenta unor discutii intre Nike si Asics pentru preluarea Adidas, in vreme ce altii isi exprimau indoiala cu privire la sansele celor doua companii de a face o oferta pentru grupul german.

"Au aparut unele articole in presa, bazate pe speculatiile participantilor la piata, potrivit carora am demarat un proces de achizitie a Adidas, impreuna cu Nike, insa noi nu am publicat o astfel de informatie", a anuntat Asics dupa inchiderea sedintei bursiere de la Tokyo. De asemnea, compania japoneza a anuntat ca nici nu a analizat aceasta optiune.

Adidas este al doilea mare producator de echipament sportiv dupa Nike, cu are o capitalizare de 13,5 miliarde de dolari.

In luna octombrie, Nike a cumparat producatorul de echipament sportiv Umbro, firma britanica fiind evaluata la 587,7 milioane de dolari.