Compania Rominserv, antreprenor general al grupului Rompetrol, a castigat in acest an patru licitatii publice pentru realizarea unor proiecte de infrastructura (apa, canalizare), in valoare totala de 4,4 milioane dolari, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Pentru acest an, oficialii companiei estimeaza realizarea unei cifre de afaceri de 130 milioane dolari, cu 20% mai mare decat in 2006.

La sfarsitul lunii trecute, compania a castigat licitatia pentru implementarea unui sistem centralizat de canalizare “la cheie” in localitatea Criseni (judetul Salaj), care consta in realizarea unui sistem de conducte de canalizare cu o lungime totala de 21 km, precum si a trei statii de epurare care vor deservi satele Criseni, Cristur si Garceiu. Cu o valoare de 1,6 milioane dolari, proiectul are ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2008.

De asemenea, Rominserv va moderniza si dezvolta retelele de alimentare cu apa potabila in localitatile Iordacheanu si Gura Vitioarei (judetul Prahova), Braesti si Cristesti (judetul Iasi), valoarea totala a proiectelor fiind de aproximativ 2,8 milioane dolari. Printre lucrarile similare realizate de aceasta se numara si proiectele de alimentare cu apa potabila in Navodari (2002) si Turcoaia - judetul Tulcea (2004).

In luna martie, compania a deschis un punct de lucru in Bulgaria, la Ruse, atat pentru implementarea proiectelor din cadrul Grupului Rompetrol, cat si pentru extinderea portofoliului de clienti.

Rominserv estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 130 milioane dolari, in crestere cu 20% fata de indicatorul consemnat anul trecut. Majorarea este sustinuta prin extinderea activitatii si a numarului de clienti in domeniul serviciilor de mentenanta industriala, precum si prin realizarea “la cheie” de proiecte industriale, modernizari tehnologice si retele de infrastructura.