Informatia transmisa prin comunicatul AVAS, potrivit careia Electroputere Craiova a primit o infuzie de capital in valoare de 35 milioane de euro de la compania Al-Arrab, este incorecta, potrivit NewsIn care citeaza un comunicat al autoritatii. Reprezentantii AVAS sustin ca aceasta situatie a fost cauzata de o eroare in procesul de comunicare dintre vanzator si cumparator.

"Directia Marketing si Relatii Publice regreta si prezinta scuzele sale partenerilor de comunicare pentru situatia creata si reitereaza faptul ca AVAS este adepta furnizarii de informaţii corecte, in timp real, pe marginea tuturor subiectelor de interes pentru opinia publica. Reamintim ca, in conformitate cu prevederile contractuale, investitorul are un termen de sase luni de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor (13 noiembrie 2007) pentru realizarea infuziei de capital de lucru in valoare de 37 milioane de euro", se arata in comunicatul AVAS.

Infuzia de capital are drept scop rezolvarea crizei de lichiditati cu care se confrunta Electroputere Craiova in acest moment, mai precizeaza AVAS.

Surse apropiate companiei craiovene au declarat miercuri, pentru NewsIn ca Al-Arrab nu a facut nicio infuzie de capital la Electroputere asa cum anunta AVAS printr-un comunicat oficial, in data de 26 noiembrie.

In data de 14 noiembrie, Al-Arrab Contracting din Arabia Saudita a achitat in contul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului 2,34 milioane de euro pentru pachetul majoritar de actiuni la Electroputere Craiova.

Contractul de privatizare al Electroputere Craiova cu Al-Arrab a fost semnat la inceputul lunii noiembrie, de catre presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului , Teodor Atanasiu, si Said Bahjad Said, presedintele companiei saudite.

Valoarea totala a tranzactiei, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste cu putin 120 de milioane de euro.

Pe langa cele 2,34 milioane de euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, Al-Arrab trebuie sa asigure un capital de lucru de 37 milioane de euro si sa realizeze investitii de aproximativ 23 milioane de euro, dintre care trei milioane de euro investitii de mediu, iar restul vor reprezenta investitii pentru dezvoltare si retehnologizare.

Totodata, compania din Arabia Saudita va prelua si datoriile Electroputere. Potrivit AVAS, datoriile societatii se ridica la circa 44 milioane de euro, iar garantiile comerciale la aproximativ 20 milioane de dolari.

Pentru rezolvarea crizei de lichiditati existente in societate, cumparatorul va realiza o infuzie de capital de lucru de 37 milioane de euro.

Electroputere Craiova a fost fondata in 1949 si produce echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar.

Al Arrab Contracting Company Limited este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura, precum si al constructiilor de cladiri rezidentiale, birouri, institutii de invatamant si spitale. Compania a realizat proiecte in Iraq, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain, Etiopia si Arabia Saudita.