Lufthansa a anuntat, duminica, ca va anula 929 din zborurile sale de luni. Traficul aerian al companiei va fi blocat de greva unei parti a personalului sau navigant, iar aproximativ 113.000 pasageri vor fi afectati de decizia Lufthansa, informeaza Mediafax.

hn_7351348889571368764Foto: Reuters

Protestul unei parti a personalului navigant al Lufthansa va afecta zborurile de scurt si lung curier de pe aeroporturile din Frankfurt, Dusseldorf si Munchen. O parte din personalul navigant al companiei aeriene germane va intra in greva luni pentru a-si apara anumite revendicari legate de pensie si pensionarea anticipata. Greva se anunta sa fie una dintre cele mai lungi din istoria Lufthansa si va dura o saptamana.

Negocierile dintre compania aeriana germana si personalul navigant, declansate in urma cu doi ani, vizeaza probleme salariale si protectia fata de concedieri si pensionare anticipata, care sunt trecute in contractele de munca colective.

Cursele care vor fi efectuate de grupul de companii Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Swiss si Brussels Airlines nu sunt afectate de greva.