Compania aeriana germana Lufthansa a initiat, marti, procedurile legale impotriva personalului de zbor care a declansat, de vinerea trecuta, o greva de opt zile, din cauza restrictiilor privind drepturile de pensionare, relateaza site-ul agentiei de presa DPA, citat de Mediafax.

Sindicatul personalului de bord al Lufthansa a decis mentinerea grevei pana vineri, desi compania aeriana germana a inregistrat o mica victorie in justitie impotriva miscarii de protest, relateaza site-ul cotidianului Le Figaro.

"Greva urmeaza sa continue de miercuri pana vineri fara intrerupere", a declarat presedintele sindicatului UFO, Nicoley Baublies.

"Personalul de bord este pregatit sa reia activitatea imediat ce Lufthansa accepta negocieri fara conditii prealabile", a subliniat el.

Reprezentantii companiei aeriene Lufthansa au anuntat, marti, ca au lansat procedurile legale la tribunalele din Dusseldorf si Darmstadt pentru a contesta greva organizata de sindicatul Ufo, care ii reprezinta pe cei 19.000 de insotitori de zbor vizati de restrictiile privind drepturile de pensionare.

Sindicatul Ufo a anuntat initial ca insotitorii de zbor vor intra intr-o greva de opt zile, cea mai lunga greva de acest fel, care va continua pana vineri.

Din cauza grevei, Lufthansa a fost obligata sa anuleze, marti, 136 de curse, dintre care 126 intercontinentale si zece fiind conexiuni pe teritoriul Europei, dupa ce compania a anuntat, printre altele, ca va mari varsta de pensionare de la 55 de ani la 56 de ani.

Aeroporturile vizate marti de greva personalului Lufthansa au fost cele din Frankfurt, Munchen si Dusseldorf.

Lufthansa a anuntat duminica anularea a 929 de zboruri pentru ziua de luni, fiind afectati aproximativ 113.000 de pasageri.