MedLife anunta o noua achizitie in Craiova si semneaza tranzactia de preluare integrala a centrului de imagistica medicala, Prima Medical. Aceasta este cea de-a treia tranzactie initiata de MedLife anul acesta, dupa ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia si a demarat procesul de achizitionare a pachetului majoritar din banca de celule stem, Stem Cells Bank din Timisoara.

Prima MedicalFoto: MedLife

Prima Medical este unul dintre cele mai importante centre de imagistica din Oltenia, avand 11 ani de activitate pe piata locala. Centrul reuneste echipamente de ultima generatie si pune la dispozitia craiovenilor si locuitorilor din proximitate servicii integrate de imagistica: de la ecografii si investigatii de radiologie, la servicii de imagistica prin rezonanta magnetica si tomografie computerizata. Potrivit reprezentatilor companiei, Prima Medical a inregistrat la nivelul anului 2014 o cifra de afaceri de 4 milioane de lei.

"Anul 2015 a fost extrem de ambitios pentru noi. Daca in prima parte a anului ne-am concentrat mai degraba asupra dezvoltarii unor proiecte de tip greenfield, lansand cinci unitati noi in Bucuresti si in Cluj, in cea de-a doua parte a anului avem ca miza finalizarea celor 5-6 tranzactii demarate si consolidarea pozitiei de lider la nivel national. Pasii facuti pana acum ne confirma ca antreprenorii romani, parte din acestia fiind si medici, sunt dornici sa gaseasca un partener strategic de cursa lunga, care sa ii ajute sa isi extinda businessul si sa isi duca afacerea la un alt nivel", a spus Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

In urma finalizarii tranzactiei de preluare a centrului Prima Medical, MedLife va detine pachetul integral de 100%, compania urmand sa se alature grupului Sama & Ultratest si sa formeze, astfel, cel mai puternic operator medical din zona Olteniei.

In linie cu strategia MedLife, managementul si consolidarea firmei Prima Medical in cadrul grupului MedLife va fi asigurat de o echipa solida, cu experienta notabila in domeniul managementului medical, formata din Alida Gogescu si Dan Bondari.

"Achizitia Centrului Prima Medical reprezinta inca un pas pentru consolidarea pozitiei de lider in Oltenia, dar si un demers important in completarea serviciilor noastre de imagistica oferite companiilor, respectiv angajatilor din Craiova si din zonele limitrofe, sub forma de pachete de preventie medicala. In acest moment, oferim astfel de pachete unui numar de 45 de companii din Craiova, pentru un numar de 3.800 de salariati, si estimam ca acest numar va creste la 9.000 pana la finele anului viitor", a mai spus Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

"Este extraordinar ca la mai putin de un an de zile de la intrarea in grupul MedLife sa avem sansa sa ne consolidam businessul nostru si oferta de servicii pe care le oferim craiovenilor, astfel incat sa devenim cel mai puternic operator din regiune. Acesta este avantajul direct pe care il poti avea odata cu asocierea unui grup de talia MedLife. Pe langa puterea financiara a grupului, exista o colaborare stransa in zona de strategie si dezvoltare pe termen lung a fiecarei subsidiare, detalii care sunt vitale pentru un antreprenor care vrea sa isi creasca afacerea si sa o duca la un nivel net superior", a adaugat Alida Gogescu, Manager General MedLife SAMA.

Pana la finalul anului, MedLife intentioneaza sa mai deruleze si alte tranzactii, avand ca obiectiv sa ajunga la o cifra de afaceri de 100 milioane de euro in 2015 si chiar sa depaseasa aceasta valoare.