Bedminster Capital Management, administratorul fondului de investitii Southeast Europe Equity Fund II (SEEF II) a achizitionat un pachet de 65% din actiunile companiei Hiperdia, furnizor de servicii medicale de diagnostic imagistic, detalii suplimentare urmand a fi prezentate marti, a anuntat joi compania.

SEEF II fost infiintat in martie 2006, in urma cofinantarii cu circa 200 milioane de dolari din partea unor investitori institutionali din Europa si SUA, precum si de la Overseas Private Investment Corporation (OPIC), o agentie de investitii a guvernului american, si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Fondul are in vedere investitii in companii din Europa de Sud-Est si tarile vecine: Romania, Albania, Bulgaria, Turcia si tarile din fosta Iugoslavie. Southeast Europe Equity Fund II va investi in Romania peste 30% din suma alocata pentru achizitii in Europa de Sud-Est.

Hipermedia este o societate pe actiuni fondata in anul 1997, la Brasov, avand opt actionari, dintre care o companie cu sediul in Marea Britanie si sapte persoane fizice, din care trei israelieni si patru romani. Institutia de diagnostic imagistic cu laboratoare si asistenta medicala specializata. Compania are clinici si laboratoate in Brasov, Bucuresti, Timisoara, Galati, Satu Mare, Ploiesti si Cluj Napoca.