Cu toate ca pretul barilului de petrol este aproape de minimul istoric, Hilcorp Energy CO., una dintre cele mai mari companii private de explorare si productie de petrol si gaze naturale din Statele Unite, a acordat fiecarui angajat - de la director la receptioner - un bonus de aproximativ 100 de mii de dolari, scrie Forbes. Bonusul a fost calculat in functie de vechime si timpul petrecut la serviciu in ultimii cinci ani. Suma a fost acordata in randul angajatilor fara a se tine seama de functie sau nivelul de experienta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei 100 de mii de dolari reprezinta o recompensa pentru atingerea obiectivului pe cinci ani al companiei de a-si dubla rata productiei in domeniul petrolier, rezervele nete de petrol si gaze, valoarea capitalurilor proprii, precum si dublarea dimensiunii companiei.

In ultimii 10 ani, compania s-a depasit pe sine folosind un sistem generos de recompensare al angajatilor. In 2010, angajatii au avut de ales intre un voucher in valoare de 50.000$ care putea fi folosit pentru achizitionarea unui automobil si 35.000 de dolari cash. Rasplata a fost atunci acordata pentru atingerea obiectivului de dublare a dimensiunii companiei.

Compania a fost listata pentru trei ani la rand in topul Forbes al celor mai bune 100 de companii pentru care merita sa lucrezi.

"In unele zile, ma uit pe hol si nu imi vine sa cred ca ei sunt sefii mei si ca ei sunt cei mai buni din lume.", spune Amanda Thompson, receptionera la birourile din Housten ale Hilcorp Energy Corp.

Receptionera sustine ca firma trebuie sa faca fata presiunii cauzate de pretul scazut al barilului de petrol cu care se confrunta si restul companiilor care activeaza in acest domeniu, insa acest fapt a creat doar un alt obiectiv pe care angajatii firmei trebuie sa-l atinga.

"Este un vis devenit realitate. Este un lucru incredibil sa poti avea grija de tot, atunci cand apare neprevazutul.", mai spune Thompson.

Christmas came early! Houston company Hilcorp Energy has rewarded its employees a six figure holiday bonus! No matter the position, each employee received a check. Scarlett Fakhar FOX 26 brings us the story.-- http://bit.ly/1M2mrIY

Posted by FOX 26 Houston on Tuesday, December 8, 2015