Carrefour a semnat in noaptea de luni spre marti la Bucuresti achizitia Billa Romania in cadrul unei tranzactii de aproximativ 96 - 97 milioane de euro, informeaza publicatia mirsanu.ro. Carrefour preia asttfel 100% din actiunile Billa Romania, compania care gestioneaza afacerea de retail, respectiv 100% din actiunile Billa Invest Construct, firma prin care sunt detinute active imobiliare, terenuri pe care au fost ridicate magazinele din retea. Grupul francez a confirmat ulterior printr-un comunicat tranzactia.

Carrefour RomaniaFoto: Agerpres

Francezii lucreaza in dosar cu bancherii de la SocGen, consultantii de la EY si avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii, iar vanzatorul are in echipa pe consultantii Deloitte si firmele de avocatura Schoenherr si Pachiu & Asociatii.

Potrivit surselor citate, pretul pe care francezii au agreat sa-l plateasca in numerar se ridica la aproximativ 96 - 97 mil. euro. Carrefour preia 100% din actiunile Billa Romania, compania care gestioneaza afacerea de retail, respectiv 100% din actiunile Billa Invest Construct, firma prin care sunt detinute active imobiliare, terenuri pe care au fost ridicate magazinele din retea.

Discutiile dintre Carrefour si Rewe au inceput inca de anul trecut, dupa ce o tranzactie similara prin care Billa urma sa fie preluata de MegaImage a cazut din cauza pretului cerut.

Vanzarea Billa este a treia tranzactie importanta, dupa ce Lidl a preluat peste 100 de magazine Plus Discount si Auchan a cumparat 20 de hipermarketuri Real.