Producatorul danez de jucarii LEGO a fost amendat cu 130.000 de euro de autoritatile germane, pentru faptul ca a impiedicat magazinele sa ofere reduceri de preturi in 2012 si in 2013, scrie Reuters.

Bundeskartellamt, arbitrul german al pietei, a afirmat ca LEGO a amenintat magazinele care voiau sa ofere jucariile la preturi reduse.

"In unele cazuri vanzatorii au fost amenintati cu o reducere a aprovizionarii sau chiar cu refuzul de a le mai livra produse daca ofereau articole la un pret mai mic decat cel de lista", a aratat Bundeskartellamt, intr-un comunicat.

In alte cazuri, LEGO a conditionat oferirea de discounturi la produsele livrate de obligatia magazinelor de a mentine preturile de lista.

LEGO este cel mai mare producator mondial de jucarii, in termeni de vanzari, dupa ce a depasit recent producatorul Barbie, Mattel, si Hasbro, care produce, printre altele, jocul Monopoly.

Decizia Bundeskartellamt se bazeaza pe rezultatele unei investigatii interne a LEGO, demarata de companie pe baza informatiilor primite de la Bundeskartellamt.