Corpul de Control al Ministerului Agriculturii a descoperit vicii de procedura in cadrul licitatiei derulate de Agentia de Plati pentru achizitionarea ATV-urilor si cere constatarea nulitatii absolute a contractului, a informat, luni, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), citat de NewsIn. In urma controlului, s-a decis sesizarea comisiei de disciplina din cadrul APIA pentru sanctionarea functionarilor implicati in desfaturarea licitatiei.

"In urma controlului si a informatiilor primite de la APIA, s-au constatat vicii de procedura in desfasurarea licitatiei si atribuirea contractului in cauza, precum si neconcordante intre caietul de sarcini si contractul incheiat. De asemenea, s-a decis sesizarea instantei de contencios administrativ, in vederea constatarii nulitatii absolute a contractului, prin intermediul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice", se arata in comunicatul de presa al ministerului.

La data de 12 noiembrie, "Cotidianul" a publicat un material potrivit caruia, APIA a achizitionat 70 de ATV-uri de la firma American ATV la un pret de 24.000 de euro bucata, cu circa 9.000 de euro mai mult decât pretul pietei. La momentul respectiv, directorul general al APIA, Dan Gherghelas, a declarat, pentru NewsIn, ca va verifica licitatia organizata de institutie pentru cumpararea de ATV-uri si daca se vor descoperi nereguli, contractul va fi reziliat.

La aceeasi data, ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, a solicitat verificarea licitatiei derulate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru achizitia de ATV-uri, dar si a altor licitatii organizate de institutie, controlul urmand sa fie realizat de directiile de Audit si de Inspectie Tehnica si Control din minister.