Reteaua de socializare Twitter a anuntat vineri ca a suspendat peste 125.000 de conturi, de la mijlocul anului 2015, in cadrul luptei sale impotriva 'continuturilor cu caracter terorist' pe platforma sa si pe fondul unor presiuni guvernamentale de a combate propaganda jihadista pe retelele de socializare, relateaza AFP, citata de Agerpres.

'Doar de la mijlocul anului 2015, am suspendat peste 125.000 de conturi pentru amenintare sau promovarea de acte teroriste, legate in primul rand de SI', gruparea jhadista Statul Islamic, subliniaza reteaua de socializare intr-un mesaj publicat pe blogul sau.

SUA si alte tari si-au intensificat apelurile in ultimele luni de a actiona mai mult pentru a impiedica propaganda jihadista pe retelele de socializare. Twitter mentioneaza ca are deja reguli pentru a descuraja propaganda terorista pe reteaua sa. 'Condamnam folosirea Twitter pentru promovarea terorismului si regulile Twitter indica clar ca acest tip de comportament, sau orice amenintare violenta, nu este permis pe serviciul nostru', mentioneaza reteaua de socializare, precizand ca a intensificat eforturile marind echipele insarcinate sa examineze continuturile care ii sunt semnalate 'reducand intr-o maniera importanta timpul de raspuns'.

Reteaua admite totusi ca nu exista 'algoritm magic pentru a identifica continuturile cu caracter terorist pe internet, astfel incat platformele online la nivel mondial sunt nevoite sa ia decizii dificile, bazate pe informatii si orientari limitate".