Compania Alro a finalizat acordul de creditare cu un sindicat de banci condus de Raiffeisen Bank International si Raiffeisen Bank Romania, pentru o suma de 137 de milioane de dolari, se arata intr-un comunicat al companiei. Acordul de creditare de tip revolving, in valoare de 137 de milioane de dolari, a fost incheiat cu un sindicat de banci.

Principalul sau scop este refinantarea creditului revolving de 120 de milioane de dolari, incheiat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, in 2010. Consortiul bancar include Raiffeisen Bank International si Raiffeisen Bank Romania, ambele in calitate de co-ordonator si Aranjor Principal Mandatat (APM), Unicredit Bank, OTP Bank, Eximbank, Garanti Bank, Intesa Bank, Banca Transilvania, fiecare in calitate de APM, precum si Zamfirescu, Racoti & Partners, care a asistat compania pe partea juridica.

Alro garanteaza imprumutul cu active imobile principale, ipoteci mobiliare, ipoteci asupra drepturilor si despagubirilor din politele de asigurare care acopera bunurile companiei si care fac obiectul garantiilor constituite, precum si cu ipoteca asupra actiunilor Alum, detinute de Alro si asupra actiunilor Conef SA, detinute de Alro. In termenii acestui acord, Alro va continua sa isi conduca afacerile in mod prudent si diligent, sa mentina contabilitatea exacta si controlul costurilor si sa plateasca, in continuare, toate taxele la scadenta.